Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Акумуляторний ударний та безударний дриль. Вибираємо потрібний!

Акумуляторний ударний та безударний дриль. Вибираємо потрібний!

Назад к решениям

Розгубилися в розмаїтті магазинних акумуляторних електродрилів? Дрилі ударні, безударні, перфоратори шуруповерти ... А скільки зараз фірм-виробників акумуляторних електроінструментів!

Кінцевий результат роботи всіх акумуляторних електродрилів, та й перфораторів / шуруповертів багато в чому схожий. Але принцип роботи (ударний інструмент або безударний), потужність, кількість оборотів, звичайно, відрізняються. Саме ці параметри впливають на продуктивність, а відповідно, на вибір споживача. Акумуляторний дриль купити в інтернет-магазині нескладно, головне потім не шкодувати, щоб вартість цього інструменту повністю окупилася його продуктивністю і витривалістю.

Акумуляторний ударний та безударний дриль. Вибираємо потрібний!-01

Отже, розберімося в тому, для яких випадків який дриль краще буде вибрати. Може бути, що для користувача буде більш актуально замінити цей інструмент на шуруповерт або перфоратор? А щоб вибрати кращий варіант, давайте для початку повторимо, що ми знаємо про ці електроінструменти. Розберемося в різниці функціоналів, а ще потрібно вибрати хоча б дві фірми, які не виставляють захмарні ціни і яким можна довіряти.

Акумуляторний ударний і безударний дриль, перфоратор і шуруповерт — в чому різниця

Акумуляторний або дротовий електродриль — це ручний інструмент, головне завдання якого: перенесення обертального руху для свердління отворів різного діаметру. Застосовується електродриль зазвичай в будівельних, столярних, слюсарних та інших подібних роботах. Електродриль може бути акумуляторним і провідним. Останнім часом акумуляторні електродрилі займають авангардні позиції і серед професійних електроінструментів, і серед електроінструментів для домашньої майстерні.

Акумуляторний дриль може бути ударним і безударним. Ударний дриль (як дриль Metabo SBE 650) поєднує функції перфоратора і класичного дриля. Безударний (як дриль Makita MO600), власне, і є класичним свердлильним інструментом.

Акумуляторний електродриль ударний може працювати як з металом і бетоном, так і з деревом, пластиком.

Якщо ви вирішили обрати безударний електродриль з можливістю коригування обертів, то на нижніх позиціях він може виконувати функції шуруповерта.

Акумуляторний ударний електродриль від хорошого виробника може запросто наблизитися до рівня перфоратора за потужністю.

Перфоратор — також ручний інструмент, але на відміну від дриля, він не свердлить отвори, а пробиває їх. Найближче перфоратор знаходиться за своїми функціональними особливостями до ударного дриля, тільки з більшою потужністю. Перфоратори частіше вирішують вибрати для професійних будівельних і опоряджувальних робіт, в той час як ударний електродриль — це частіше інструмент для власної майстерні.

Шуруповерт — акумуляторний або провідний ручний електроінструмент, основне завдання якого — вгвинчування або викручування шурупів. Може працювати по типу дриля, виконуючи нескладні свердлильні роботи на поверхні відносно м'яких матеріалів. Акумуляторний або провідний шуруповерт — інструмент досить багатозадачний, його цілком можна вибрати для домашньої майстерні, якщо застосовуватися буде така машинка нечасто.

Акумуляторний ударний та безударний дриль. Вибираємо потрібний!-02

Потрібно вибрати й купити електродриль? Зробімо це без поспіху

Для того щоб вибрати та купити дійсно той акумуляторний електродриль, який ви будете використовувати у своєму господарстві, подивіться на параметри технічних характеристик. Ви повинні розуміти, що акумуляторний електродриль безударного формату використовують найчастіше для відносно м'яких матеріалів. За винятком тих деяких, де вказана потужність, здатна впоратися з металами. Ударний дриль — більш потужний механізм, але він абсолютно не придатний для точних робіт, де важливий кожен міліметр.

Електродриль: потужність мотора, кількість обертів і число ударів у хвилину

Зрозуміли, який дриль вам потрібен, ударний чи безударний? Добре, тепер нумо дивитися на потужність. Зазвичай потужність сучасних акумуляторних електродрилів варіюється від 250 Вт до півтора кВт. Найпоширеніша і найпопулярніша, з точки зору ціни і продуктивності, потужність акумуляторного дриля – від 500 до 800 Вт. Чим більші навантаження буде отримувати ваша електродриль, тим більшої потужності потрібен мотор.

На продуктивність також впливає і кількість обертів, а ще — частота ударів (для ударного). Інтуїтивно зрозуміло, чим більшою буде кількість обертів і поступальної ходи в хвилину (для ударного електродриля) і просто кількість обертів для безударного, тим вищим буде показник продуктивності. Вибрати краще дриль з можливістю регулювання ударів і обертів.

Після того як ви визначилися з параметрами потужності і кількістю обертів, час поговорити про виробника. На ринку акумуляторних електроінструментів виробників більш ніж достатньо. Якому з них можна довіряти? Ми рекомендуємо вам Metabo і Makita. Дізнаймося, що можна сказати про цих виробників більш докладно.

Акумуляторний ударний та безударний дриль. Вибираємо потрібний!-03

Metabo і Makita — світові лідери виробництва професійних і домашніх електроінструментів

На сучасний ринок акумуляторних електроінструментів вийшло дуже багато виробників, не будемо навіть намагатися їх всіх перерахувати. Але всі фірми-виробники ми можемо розділити на три категорії:

  1. фірми, продукція яких дуже дорога, але і дуже якісна;
  2. виробники, що “вкидають” на ринок дешеві, але зовсім не якісні акумуляторні електродрилі;
  3. фірми-виробники, які випускають електроінструменти середнього цінового сегмента, але при цьому їхня якість завжди на висоті.

Ми обрали серед усіх 2 виробники — Metabo і Makita, яким можна довіряти. Поговорімо про кожен по черзі.

Цікаво!

Metabo і Makita — сторічні світові лідери ринку електроінструментів!

  • Metabo — чистокровний німець. Випускає не найдешевші акумуляторні інструменти, але й не найдорожчі. Найчастіше цього виробника обирають люди, які професійно займаються будівельними роботами. У 2023 році компанія святкуватиме свій 100-річний ювілей. Серед великої кількості "молодняку" такий значний термін життя виробника — вже є головною рекламою.

Metabo займається не тільки виробництвом, а й розробкою акумуляторного ручного професійного будівельного устаткування. Одне те, що компанія володіє більш ніж 700 патентами вже говорить багато про що.

  • Makita — японський виробник, який у 2015 році вже відсвяткував свій перший 100-річний ювілей. Випускає обладнання підхоже більше для домашніх майстерень, ніж для професійного використання. Хоча, тут також є лінійки професійних акумуляторних і дротових інструментів. Компанія вже давно вийшла за межі азіатського ринку, і тепер 3 виробничих підприємства Makita розташовані в Європі. Представництво в Україні було відкрито у 2003 році.

Акумуляторний ударний та безударний дриль. Вибираємо потрібний!-04

Що ж, ми обговорили з вами принцип роботи акумуляторних дрилів, поговорили про те, чим відрізняється ударний електродриль від безударного. Уточнили, в чому відмінність між дрилем, перфоратором і шуруповертом, а також зрозуміли, в якому випадку який варіант краще обрати. Навіть згадали 2 авангардних компанії-виробника акумуляторних електродрилів, яким можна довіряти. Пора підвести підсумки і визначатися з вибором дриля, який буде вашим головним і безвідмовним помічником в професійних будівельних роботах або в домашній майстерні.

  • Вам потрібен професійний електродриль, який буде витримувати величезні навантаження і вражати високою продуктивністю? Можете вибрати пропозиції від Metabo.
  • Ви часто робите щось вдома, і вам потрібний акумуляторний дриль для того, щоб використовувати його в домашній майстерні? Варто вибрати з каталогів дрилів Makita.
  • Вам потрібен потужний інструмент, який буде справлятися не тільки з деревом, металом і пластиком, але і допоможе вам зняти стару плитку або штукатурку? Потрібно вибрати акумуляторний ударний дриль.
  • Головний пріоритет — точність виконання робіт? Тоді, мабуть, вибрати краще з безударних електродрилів.

У будь-якому варіанті, перш ніж вибрати і купити дриль в інтернет-магазині, не важливо, де ви живете, Київ або інший населений пункт в Україні, уважно дивіться опис і характеристики. Не варто купувати кота в мішку, нам потрібно тільки найкраще, правда?