Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Бензопила "Макіта": особливості вибору та купівлі

Бензопила "Макіта": особливості вибору та купівлі

Назад к решениям

У житті досвіченого майстра неможливо обійтися без якісної садової техніки, яка просто незамінна в побуті, будівництві або професійній сфері. Бензопила "Макіта" – відмінний приклад такого пристрою. Цей ручний інструмент якісно та швидко виконує всі поставлені перед ним завдання, відрізняється довговічністю і надійністю.

Бензопила "Макіта": особливості вибору та купівлі-01

Не дивно, що більшість майстрів вибирають саме продукцію бренду Makita, який став синонімом якості та доступності. Дана японська компанія вже понад 100 років впевнено займає лідируючі позиції на вітчизняному та закордонному ринку. Ланцюгові пили Makita виконують найрізноманітніші роботи, незалежно від їх складності. При цьому вартість такого інструменту цілком доступна і в рази нижча, ніж ціна професійних бензопил інших виробників.

Ми допоможемо вибрати найкращий варіант бензопили "Макіта", який прослужить вам протягом довгих років! Розповімо про особливості продукції даного бренду, підкажемо, на що варто звернути увагу в першу чергу і порадимо, де можна купити бензопилу "Макіта" за найпривабливішою вартістю.

Переваги ланцюгової бензопили Makita

«Серцем» кожної бензопили є мотор двотактного типу. Він здійснює близько 14 000 оборотів щохвилини. Працює така техніка на спеціальній суміші для палива, на основі бензину і масла. Паливо необхідно готувати безпосередньо перед роботою з бензопилою Makita або іншого бренду, тому що воно швидко втрачає свої якості. Однієї заправки для такого інструменту вистачає приблизно на годину.

Бензопили "Макіта" відрізняються від електропил більшою потужністю і тривалістю роботи. Їх можна використовувати навіть в мокру погоду на відкритому повітрі. Головною перевагою пристроїв "Makita" є їх продуктивність і мобільність.

Свою популярність даний інструмент заслужив не просто так. За відгуками його власників, бензопили "Макіта" відрізняються:

  • високою якістю збірки;
  • відмінною потужністю;
  • простотою у використанні;
  • ергономічністю;
  • тривалим терміном експлуатації.

Навіть найтвердіше дерево легко піддається обробці бензопилою "Макіта". При цьому в інструменту відсутні скрипи і люфти, що підвищує продуктивність останнього і полегшує роботу з ним оператора. Досить просто поглянути на статистику останніх досліджень – бензопили Makita на 300% ефективніші, ніж аналогічні інструменти за такою ж вартістю інших брендів. Саме тому ці пристрої набагато частіше вибирають і купують в інтернет-магазинах!

Чим більша потужність вашої бензопили Makita, тим товстіші стовбури дерев вона зможе розпилити. Якщо ви плануєте обробляти досить масивні дерева, тоді вам варто вибирати пристрої потужністю 4,1 кВт. Якщо ж ви плануєте використовувати бензопилу "Makita" виключно в побуті, вибирайте моделі, потужність яких не перевищує 1,8 кВт. Цього показника для вас буде цілком достатньо!

У своєму обслуговуванні інструмент досить простий і невибагливий. Наприклад, замінити ланцюг на бензопилі "Макіта" під силу навіть новачкові. При цьому нема потреби використовувати спеціальний ключ. Інструмент надійно захищений від фізичних та механічних пошкоджень завдяки особливому корпусу. Також його конструкція захищає бензопилу "Макіта" від попадання сміття і пилу.

В процесі роботи інструмент Makita практично не вібрує. Показник вібрацій бензопили складає всього 5 одиниць. Завдяки цьому оператор легко втримує інструмент в руках, не втомлюється під час тривалої роботи та робить максимально рівний розпил.

Бензопила "Макіта": особливості вибору та купівлі-02

Ще одною відчутною перевагою бензопил "Макіта" за відгуками власників є їхня малошумність. Найчастіше такий показник становить всього 102 дБ. У аналогічних моделей інших виробників даний параметр значно вищий і досягає 120 дБ. Таким чином оператор може навіть не надягати навушники під час роботи.

І головне: бензопили "Макіта" відрізняються доступною ціною і тривалим терміном експлуатації. Таким чином ви не просто вибираєте і купуєте інструмент для себе, а робите вигідне капіталовкладення. Пристрій служитиме вам без необхідності в додатковому обслуговуванні протягом довгих років.

Секрет вибору кращої бензопили "Макіта"

Щоб підібрати оптимальний варіант такого пристрою для своїх потреб, спочатку варто визначитися, в якій сфері ви збираєтеся його використовувати. Бензопили відносять до таких приладів:

  • побутових;
  • напівпрофесійних;
  • професійних.

Побутові бензопили "Макіта" також називають садовими. Їх назва вказує на основне призначення такого інструменту – роботу на території біля будинку і заготівлю дров. Потужність двигуна в них невелика. Рідко вона становить більш як 2,5 кВт. Такий інструмент не призначений для тривалої інтенсивної роботи. Кожні 20 хвилин використання бензопили Makita побутового типу варто робити паузу. При належній експлуатації інструмент зможе прослужити вам багато років.

Напівпрофесійні бензопили "Макіта" найчастіше вибирають фермери. Саме тому вони отримали свою другу назву – «фермерські». Потужність двигуна в такому інструменті становить не менше 1,5 і не більше 3,3 кВт. Його можна використовувати близько 4 годин щодня. Така інтенсивна робота жодним чином не позначиться на його довговічності. Ціна бензопил "Макіта" напівпрофесійного типу вища, ніж вартість побутових моделей, проте нижча, ніж професійних.

Професійні моделі бензопил створені для роботи на промислових об'єктах. Вони відрізняються істотними розмірами та продуктивним мотором, потужність якого становить до 6,5 кВт. Без перерви такий інструмент можна експлуатувати протягом 8 годин і це ніяк не відіб'ється на його продуктивності роботи.

Якщо ви вже визначилися з тим, якого типу бензопила "Макіта" вам необхідна, прийшов час придивитися до довжини її шини. Саме цей показник впливає на те, яке завширшки дерево зможе розпилювати бензопила. Для побутових моделей оптимальною вважається довжина шини від 20 до 40 сантиметрів. Щоб обробляти вузькі дерева краще підбирати пристрої з такою короткою деталлю.

А ось в професійних бензопилах Makita цей показник в рази більший. За допомогою спеціалізованого інструменту обробляють дуб, акацію, ясен та інші масивні дерева. Їх також використовують для вирубування лісу.

Також необхідно звернути увагу на крок ланцюга бензопили "Макіта". Для побутових потреб нема потреби купувати інструмент з високим показником такої величини. Бензопили з невеликим кроком здійснюють розпил більш акуратно і відрізняються невеликою вібрацією. З таким інструментом значно зручніше працювати, ніж з масивними професійними моделями.

Бензопила "Макіта": особливості вибору та купівлі-03

Краща бензопила "Макіта" за відгуками покупців

Йдеться про модель Makita EA3203S40B. Вона вже не раз потрапляла в п'ятірку кращих інструментів за версією покупців. Даний інструмент можна віднести до напівпрофесійного сегмента. Потужність цієї бензопили складає 1,4 кВт. Даного показника цілком достатньо для інтенсивної роботи протягом досить тривалого часу. Також така бензопила "Макіта" відрізняється містким бензобаком об'ємом 400 мл, що і собі спрощує процес дозаправки.

Дана модель бензопили має кілька суттєвих переваг:

  • легкість запуску двигуна завдяки пружинному підсилювачу;
  • простота переходу з режиму запалювання в холодний пуск;
  • надійна антивібраційна система, яка виготовляється з міцної сталі;
  • швидке гальмо, що діє інерційно.

Шина в Makita EA3203S40B має стандартну довжину 40 сантиметрів. Як і в інших моделях такого обладнання, ланцюг в бензопилі "Макіта" можна налаштовувати без спеціального ключа. Устаткування вважається оптимальним у своєму сегменті, що підтверджують відгуки безлічі покупців.

Купити бензопилу "Makita" за найвигіднішими цінами ви зможете в нашому інтернет-магазині trudovik.com.ua. Ми гарантуємо високу якість і великий асортимент всього представленого товару, швидку і своєчасну доставку, а також – компетентну консультацію наших менеджерів. З нами ви зможете отримувати справжнє задоволення від кожної покупки, здійснюючи її з максимальним комфортом!