Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Газонокосарка "Макіта": яку вибрати?

Газонокосарка "Макіта": яку вибрати?

Назад к решениям

Газон біля будинку – це саме та родзинка, яка привертає основну увагу перехожих і є маркером педантичності його власників. Гарно підстрижену галявину дуже просто створити самостійно, якщо у вас є правильно підібрана газонокосарка "Макіта". При цьому зовнішній вигляд вашої ділянки перетвориться до невпізнання!

Газонокосарка "Макіта": яку вибрати-01

Чому саме цей бренд? Запитайте у мільйонів користувачів, які вже роками користуються обладнанням цієї торгової марки і готові підтвердити її якість, надійність і довговічність. При правильному виборі газонокосарки Makita ви зможете довгі роки обслуговувати галявину біля будинку, не витрачаючи на це багато часу і сил. А ми готові розповісти вам про тонкощі вибору такого обладнання і місце, де його купують економні господарі.

Сучасні газонокосарки "Макіта" та їхні різновиди

Садове обладнання бренду Makita вже багато років є еталонним завдяки співвідношенню його ціни і якості. Продукція цієї японської торгової марки проходить кілька етапів випробувань, в ході яких виробники переконуються в якості кожної одиниці продукції. Наприклад, кожен електродвигун газонокосарок Makita чекає тест-драйву, що складається з дев'ятнадцяти етапів. Завдяки цьому шанс отримати неякісний виріб зводиться до нуля.

Сьогодні існує три види газонокосарок "Макіта":

  • електричні;
  • бензинові;
  • акумуляторні.

Кожен з названих типів приладів має свої особливості, на які варто звертати увагу під час вибору ідеального варіанту для себе.

Перед тим як ви приступите до покупки газонокосарки "Макіта", аналізуючи її основні характеристики, необхідно визначитися ще й з такою особливістю, як свобода переміщення. Ваша газонокосарка повинна самостійно пересуватися по потрібній ділянці землі або ви візьмете цю місію на себе?

Відштовхуючись від цієї характеристики, газонокосарки Makita бувають:

  • самохідні;
  • несамохідні.

Самохідні газонокосарки не вимагають докладання значних зусиль, щоб зрушити їх з місця. Оператору необхідно просто направляти їх в потрібну сторону. Такі газонокосарки "Макіта" створені для обробки великих територій. Щоправда, їхня вага і розміри досить великі.

Несамохідні газонокосарки "Макіта" відрізняються скромною вагою і компактними розмірами. Їх легко зберігати та транспортувати, проте в процесі роботи вони вимагають застосування значних силових зусиль від оператора. Використовувати їх категорично протипоказано літнім людям, оскільки подібні фізичні навантаження можуть негативно відбитися на їхньому здоров'я.

Електрична газонокосарка "Макіта": переваги та недоліки

Електричні газонокосарки "Макіта" (Makita) часто називають мережевими. Вони працюють від електричної мережі. Найкраще такі прилади підходять для побутових потреб. Вони малошумні, відрізняються невеликою потужністю і повністю екологічні. Єдиним недоліком мережевих газонокосарок "Макіта" є їх обмеженість в пересуванні, яка повністю залежить від довжини кабелю. Звичайно, можна скористатися подовжувачем, проте істотно вплинути на мобільність такого приладу Makita не вийде.

Одним з ідеальних варіантів електричних газонокосарок Makita є їх серія ELM. Її вироби відрізняються доступною ціною і економним споживанням енергії. Також такі прилади "Макіта" мають невелику вагу, що значно полегшує управління всією конструкцією електричної газонокосарки.

Газонокосарка "Макіта": яку вибрати-02

Особливості бензинової газонокосарки

Бензинові газонокосарки "Макіта" оснащені спеціальним двигуном внутрішнього згоряння, завдяки цьому вони розвивають надзвичайно велику потужність. За допомогою таких пристроїв обробляють тільки великі території. Наприклад, парки, стадіони, футбольні поля. Для побутових потреб купувати бензинову газонокосарку Makita абсолютно не раціонально.

Великою перевагою таких приладів "Макіта" є їхня мобільність. Робота пристроїв не обмежується довжиною мережевого кабелю і не вимагає підключення до джерела енергії. До негативних нюансів у використанні бензокосарки "Макіта" належать їхня шкідливість для навколишнього середовища, великі розміри і вага, а також – істотний рівень шуму, що виникає в процесі роботи. Напевно, ви помічали, що оператори, які використовують саме цей вид газонокосарок, мають спеціальні захисні аксесуари для слуху.

Якщо вам необхідна саме бензинова газонокосарка Makita, тоді вам варто звернути увагу на серію такої техніки PLM. У ній представлені найпотужніші і найпродуктивніші моделі такої техніки.

Акумуляторна газонокосарка "Макіта": секрет популярності

Акумуляторна газонокосарка Makita – досить рідкісний вид таких приладів. За останні кілька років їхня популярність зросла завдяки надійності і мобільності. Працюють такі прилади завдяки спеціальній знімній батареї, яка приводить в рух двигун. Найчастіше в таких газонокосарках встановлюють літій-іонні акумулятори, що відрізняються тривалим часом роботи без підзарядки і можливістю експлуатувати батарею максимально тривалий час.

Акумуляторні газонокосарки "Макіта" дозволяють обробляти навіть найнедоступніші місця, в які не під силу «пробратися» електричному пристрою. Вони ідеально підійдуть для побутових потреб і обробки невеликої прибудинкової території. Найкраще зарекомендували себе в цьому напрямку акумуляторні газонокосарки "Макіта" серії DLM.

Вибираємо кращий варіант газонокосарки!

Ви вже ознайомилися з основними якостями та особливостями найпопулярніших видів газонокосарок "Макіта". Тепер прийшов час приступити до вибору такого приладу. На що ж варто звернути увагу в першу чергу?

Існує кілька основних пунктів, які не можна опускати, вибираючи подібну техніку:

  • травозбірник;
  • потужність електродвигуна;
  • корпус;
  • колеса;
  • показники ширини і висоти скошеної трави;
  • додаткові функції.

Травозбірники в газонокосарках "Макіта" бувають жорсткими і м'якими. З жорсткого аксесуара значно простіше висипати траву, а ось другий варіант ускладнює цей процес більш м'якими боками. Краще вибирати травозбірник великого об’єму, тоді ви не втомитеся постійно очищати його після заповнення.

Існують також газонокосарки "Макіта", в яких присутнє мульчування трави. У них трава після обробки викидається прямо на газон. За відгуками користувачів таке добриво надзвичайно корисне, оскільки насичує грунт додатковими азотними речовинами. Однак така можливість присутня тільки в газонокосарках "Макіта" з потужним мотором.

Також існують газонокосарки Makita, в яких трава не подрібнюється, а викидається прямо на газон. Після обробки території таким приладом, необхідно взяти граблі та прибрати залишки скошеної трави.

Газонокосарка "Макіта": яку вибрати?-03

Потужність електродвигуна газонокосарки "Макіта" залежить від габаритів ділянки, на якій ви будете найчастіше використовувати її. Більшість виробів має двигун потужністю 800 – 3000 Вт. Якщо мотор занадто слабкий, то він не зможе впоратися з вологою і густою травою, а просто перегорить.

Найчастіше основа газонокосарки "Макіта" виготовляється зі сталі, алюмінію або пластику. Найнадійнішим є корпус з алюмінію. Він прослужить вам не один десяток років, не боїться корозії та є дуже міцним. Правда всі ці якості не кращим чином позначилися на вартості таких газонокосарок. Вона досить висока. Сталеві основи також довговічні, однак вони піддаються корозії. На цей нюанс варто звертати увагу під час обробки трави. Пластикові основи не дуже довговічні, правда ціна таких виробів досить приваблива.

Якщо у вас невелика прибудинкова територія, то немає сенсу купувати газонокосарку Makita з алюмінієвим або сталевим корпусом. Досить підібрати варіант пластикового типу. Такий виріб прекрасно прослужить вам протягом декількох років при розумній експлуатації.

Чим більш неоднорідна текстура поверхні, яку ви будете обробляти, тим більшого розміру повинні бути колеса у вашій газонокосарці "Макіта". Найкраще, якщо вони будуть укомплектовані підшипниками, тоді навіть найглибші ями вам не страшні.

Газонокосарки "Макіта" з маленькими коліщатками актуальні на однорідних територіях. Однак варто враховувати, що вони легко заплутуються у високій траві. Тому не варто допускати значне заростання території.

Чим більша ширина охоплення трави газонокосаркою "Макіта", тим швидше ви її скосите. Більшість моделей виготовляють з даним показником від 33 до 42 сантиметрів. Для великих ділянок ідеально підійдуть моделі з шириною захвату від 40 сантиметрів. Для менш габаритних територій досить і меншого показника.

Висота скошування трави в газонокосарках "Макіта" регулюється трьома способами: за допомогою прикручування осі на корпусі, за допомогою важеля на колесах і завдяки кнопці, яка відповідає за регулювання висоти скошеної трави. У кожній моделі таких газонокосарок "Макіта" цей процес проходить індивідуально. Найпростіший – третій варіант.

Додаткові функції кожен покупець підбирає під «себе». Спершу варто звернути увагу на такі з них:

  • мульчування;
  • викид трави, якщо травозбірник відсутній;
  • плавність ходу;
  • захист від перегрівання мотора;
  • особливості системи запуску.

Купити газонокосарку Makita – нескладне завдання, якщо ви вже ознайомилися з основними особливостями такої техніки, а також є клієнтом інтернет-магазину trudovik.com.ua. Асортимент товарів і ціни у нас вас приємно здивують!