Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Як вибрати акумуляторну болгарку: рекомендації фахівців

Як вибрати акумуляторну болгарку: рекомендації фахівців

Назад к решениям

Кожен компетентний майстер в один прекрасний момент починає шукати способи поліпшити і полегшити ті варіанти інструментів, які у нього вже є. І болгарка не є винятком! Кутова шліфувальна машина активно використовується для шліфування і зачистки виробів з каменю або металу за допомогою спеціального диска. Як вибрати акумуляторну болгарку, яка б не поступалася за своїми характеристиками мережевим аналогам? Таке питання часто задають покупці. Давайте разом спробуємо зрозуміти, на які ключові особливості даного інструменту потрібно звернути увагу.

Спершу вам варто зрозуміти, наскільки безпечною для оператора є акумуляторна болгарка. Будь-який інструмент такого плану повинен бути легким, зручним, не нести в собі небезпеку для оператора і оточуючих. Також необхідно враховувати той факт, що кутова шліфувальна машина акумуляторного типу створювалася для нетривалих операцій. Наприклад, нетривалого різання труб, зняття задирок тощо.

Якщо ж ви шукаєте інструмент, який буде вашим надійним супутником щодня протягом тривалого часу, то краще звернути увагу на відповідні моделі мережевих болгарок.

Як вибрати акумуляторну болгарку: рекомендації фахівців-01

Перш ніж уточнювати, як вибрати акумуляторну болгарку максимально вигідно, необхідно упевнитися, що вам потрібен саме такий інструмент. Для цього варто проаналізувати всі недоліки і переваги використання акумуляторної шліфувальні машини.

Акумуляторна болгарка: плюси і мінуси

Інструменти, що працюють на батареї, завжди користуються величезною популярністю. І головна причина цьому – їхня мобільність. Якщо ви вибираєте саме акумуляторну кутову шліфувальну машину, то можете взагалі не турбуватися про наявність джерела живлення. Ваші рухи не буде сковувати кабель, довжина якого впливає на зону роботи.

Крім цього, акумуляторні болгарки вибирають тому, що:

  • їх характеристики повністю збігаються з аналогічними моделями, які працюють від мережі;
  • вони швидкі і продуктивні;
  • всі моделі інструментів такого типу відрізняються невеликою вагою і компактними розмірами (найбільша маса акумуляторної болгарки складає всього 4 кілограми);
  • такі інструменти досить тихі, вони видають лише 60 дБ шуму в процесі роботи;
  • вони досить ергономічні та зручні (завдяки полегшеному корпусу і особливій ​​конструкції акумуляторної болгарки, оператор зможе працювати з нею протягом досить тривалого часу).

Таким чином, якщо ви хочете придбати надійний і легкий інструмент, працювати з яким одне задоволення, рекомендуємо купити болгарку на акумуляторі в Україні або іншій країні. При цьому краще вибрати відомі вітчизняні і європейські бренди, а не дешеві аналоги китайського виробництва. Якість останнього типу інструментів вельми сумнівна.

Також варто поговорити і про негативні нюанси, з якими рано чи пізно стикаються всі власники професійних кутових шліфувальних машин та іншого електроінструменту акумуляторного типу. Найсуттєвішими серед них є:

  • відсутність тривалої роботи акумуляторної болгарки (в середньому такі пристрої можуть функціонувати без підзарядки від 30 до 60 хвилин);
  • неможливість працювати акумуляторною болгаркою з товстими матеріалами (їх розпил вимагає великої кількості енергії, а це дуже швидко виснажує батарею);
  • досить істотна ціна дійсно якісних АКБ, що мають велику ємність;
  • вразливість пластикового корпусу акумуляторної болгарки до різних ушкоджень.

За потреби кожен згаданий вище нюанс можна легко нейтралізувати. Наприклад, щоб продовжити роботу акумуляторної болгарки, варто просто укомплектувати її ще однією додатковою батареєю. Таким чином, поки ви працюєте, запасна батарея успішно заряджається.

Що ж стосується ціни болгарок на акумуляторі, то необхідно завчасно готуватися, що вона досить висока. Часто АКБ не йдуть в комплекті до інструменту і продаються окремо. І якщо ви хочете дійсно придбати якісний пристрій, який буде відмінно виконувати свої функції протягом тривалого часу, тоді доведеться витратитися. Дешеві акумулятори дуже швидко втрачають свою ємність і виходять з ладу.

Як вибрати акумуляторну болгарку: рекомендації фахівців-02

Вибираємо кутову шліфувальну машину по акумулятору: секрет довговічності

Як ви вже здогадалися, «серцем» акумуляторної болгарки є саме її батарея. Як же вибрати ідеальний варіант такого пристрою, який прослужить вам не один рік? Існує три найпопулярніших види акумуляторів:

  • літій-іонні;
  • нікель-кадмієві;
  • нікель-металгідридні.

Акумуляторні болгарки, що працюють на батареях першого типу, мають найбільший попит у покупців. Це й не дивно, адже АКБ, вмонтований в них, досить компактний і легкий. При цьому зарядити таку батарею можна дуже швидко. На це йде не більше 30 хвилин.

А ще в таких акумуляторних болгарках геть відсутній "ефект пам'яті". Іншими словами: нема потреби скрупульозно чекати повного розряду батареї, а можна заряджати її в будь-який час (хоч кілька разів на день).

Що ж стосується саморозряду, то і тут чудові новини. Навіть якщо ваша акумуляторна болгарка пролежала без діла кілька місяців, рівень її саморозряду буде мінімальним і складе всього 5%.

До негативних нюансів, з якими рано чи пізно стикаються всі власники літій-іонних акумуляторних болгарок, можна віднести:

  • істотний нагрів батареї під час зарядки;
  • боязнь падінь і низьких температур.

Якщо ви попрацюєте з таким інструментом в досить холодному середовищі, то ваш акумулятор швидко втрачає свою ємність і вийде з ладу.

На відміну від літій-іонних акумуляторів, нікель-кадмієві легко витримують навіть дуже низькі температури. При цьому їх можна заряджати практично нескінченно (до 1500 циклів і більше). Вартість акумуляторної болгарки на такому АКБ дуже низька завдяки цьому типу батареї.

Також варто не забувати і про деякі нюанси, які виникають під час експлуатації таких акумуляторів. Вони відрізняються істотною вагою і необхідністю дотримання повного циклу розрядки для повної зарядки. В іншому випадку ємність акумулятора дуже швидко знижується. До всього іншого такі пристрої, які вже остаточно залишають ринок, дуже складно утилізувати. А екологія – це вам не жарти!

Щось середнє між літій-іонними і нікель-кадмієвими – нікель-металгідридні батареї. Їх часто використовують в акумуляторних болгарках завдяки полегшеній вазі, компактним розмірам і хорошому ресурсу. Головним мінусом таких АКБ є їхня істотне розряджання і недовговічність.

Як вибрати акумуляторну болгарку: рекомендації фахівців-03

Кілька слів про обороти акумуляторної болгарки

Дана величина безпосередньо пов'язана з успіхом роботи інструменту з досить твердими матеріалами. Чим вона більша, тим легше акумуляторна болгарка справляється з навіть найскладнішими завданнями. Сучасні моделі таких інструментів мають автоматичне і ручне регулювання обертів.

Звичайно ж, краще вибирати акумуляторні болгарки з автоматичною можливістю встановлення оборотів для кожної операції. Тоді ви не будете витрачати час даремно, а відразу ж зможете отримувати оптимальний результат.

Інформація для майстрів: продовжуємо експлуатацію УШМ

Якщо ви вирішили купити акумуляторну болгарку, тоді варто дізнатися і про деякі хитрощі, які зроблять роботу з нею максимально комфортною і зручною. По-перше, завжди ведіть інструмент проти напрямку обертання, а також не забувайте використовувати захисний кожух.

По-друге, під час обдирання акумуляторну болгарку необхідно тримати під кутом 30-40о до заготовки. Також обов'язково стежте, щоб оброблюваний матеріал не нагрівався.

По-третє, як тільки ви побачили сніп іскор з-під корпусу, значить ваша акумуляторна болгарка почала перегріватися. Якщо це сталося, негайно зупиніть інструмент та дайте йому охолонути.

Ці прості рекомендації допоможуть вам продовжити роботу обраної вами кутової шліфувальної машини максимально довго!