Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Як вибрати акумуляторний шуруповерт: практичні рекомендації

Як вибрати акумуляторний шуруповерт: практичні рекомендації

Назад к решениям

Кожен компетентний майстер знайомий з шуруповертом. Головним прототипом такого пристрою стала звичайнісінька викрутка. Вона виконує схожі функції, але коли виникає потреба закручувати або відкручувати болти в величезних кількостях, то таким примітивним пристроєм вже не обійтися. Як вибрати акумуляторний шуруповерт, який характеризується мобільністю, простотою у використанні і довговічністю? У цьому питанні ми постараємося розібратися разом з вами.

Чому саме акумуляторний шуруповерт, адже багато майстрів наполегливо вибирають мережевий варіант такого пристрою серед електричних інструментів. Все дуже просто! Якщо вам необхідно працювати з даним інструментом на професійному рівні (щодня по вісім годин поспіль закручувати болти або саморізи), тоді купити акумуляторний шуруповерт в Україні або іншій країні – не найкраща ідея. Вам доведеться постійно заряджати акумулятор або придбати кілька батарей для ефективної заміни.

Як вибрати акумуляторний шуруповерт: практичні рекомендації-01

Інша справа – вибрати якісний мережевий шуруповерт. Він буде працювати безперебійно протягом досить тривалого часу. Головне, щоб в зоні досяжності була розетка. Але, на відміну від акумуляторного шуруповерта, такий інструмент має обмежену мобільність.

В якому випадку варто вибирати акумуляторний шуруповерт, ціна якого зазвичай трохи вища, ніж у його мережевого побратима? Якщо ви затіяли вдома ремонт або постійно проводите час в своїй невеликій майстерні! Тоді акумуляторний шуруповерт стане незамінним для вас інструментом завдяки своїй мобільності. Більшість моделей можуть працювати без підзарядки не менше годину.

Визначилися з різновидом даного пристрою? Тоді давайте разом проаналізуємо, як вибрати акумуляторний шуруповерт, робота з яким буде приносити вам тільки приємні емоції і відмінні результати.

Переваги та недоліки акумуляторного шуруповерта

Як тільки у вас з'явиться інструмент, всередині якого буде функціонувати маленька, але потужна батарейка, ви відразу ж зможете оцінити всі переваги роботи з ним. До переваг акумуляторного шуруповерта варто віднести:

  • мобільність (як тільки ви зарядили батарею, сміливо можете брати свій інструмент навіть в досить тривалі подорожі далеко від джерела електрики);
  • універсальність (такий інструмент прекрасно поєднує в собі можливості дрилі і викрутки, при встановленні спеціальних насадок спектр його діяльності значно розширюється);
  • невеликий розмір (такі побутові пристрої відрізняються невеликою вагою і компактними розмірами, вони створені для того, щоб без труднощів переносити їх на досить солідні відстані і не напружуватися під час роботи).

З акумуляторним шуруповертом ви зможете працювати в будь-якому місці: на вулиці, вдома, в місцях, в яких поки не провели електрику. Це дуже зручно, особливо, якщо ви проводите ремонтні роботи в новій будівлі, поки не підключеній до основних комунікацій.

Єдиним істотним мінусом даного пристрою, який варто враховувати перед тим, як вибрати акумуляторний шуруповерт, є необхідність в періодичній зарядці батареї. Більшість виробників вже спробували розв'язати таку проблему. Вони почали пропонувати моделі шуруповертів з двома акумуляторами. Таким чином, поки перший успішно працює в інструменті, другий заряджається.

Як вибрати акумуляторний шуруповерт: практичні рекомендації-02

Рекомендація №1: Купити акумуляторний шуруповерт на 18 Вольтів!

Існує кілька основних критеріїв, які допомагають підібрати оптимальний варіант даного інструменту. Ми вважаємо, що основними з них є особливості та ключові можливості акумулятора. Адже саме завдяки йому шуруповерт буде виконувати свою роботу.

Існує кілька типів акумуляторів:

  • літій-іонні;
  • нікель-металгідридні;
  • нікель-кадмієві.

Літієві батареї є одними з найкращих варіантів для інструменту. Такі акумулятори відрізняються відмінною потужністю, великою кількістю циклів підзарядок, відсутністю "ефекту пам'яті". Акумуляторні шуруповерти з такими батареями не страждають від саморозряду. Тому, навіть після тривалої перерви в експлуатації, інструмент легко зможе продовжити свою роботу і не вимагає підзарядки.

Але потрібно пам'ятати: такі пристрої не варто використовувати при знижених температурах. В таких умовах вони швидко розряджаються, а ємність батареї істотно зменшується.

Акумуляторні шуруповерти, що працюють на нікель-металгідридних батареях, відрізняються відмінним ресурсом роботи. Вони не бояться різних температурних умов і відмінно працюють навіть у люті морози. Однак циклічність заряду вельми обмежена і складає 500-1000 разів.

Нікель-кадмієві батареї використовуються в бюджетних лінійках акумуляторних шуруповертів. Єдиною їхньою перевагою є надзвичайно низька ціна. У всьому іншому такі пристрої програють своїм побратимам. Вони відрізняються наявністю «ефекту пам'яті», можуть заряджатися не більше 300 разів, а після цього їхній акумулятор починає активно втрачати свою ємність.

Акумуляторні шуруповерти з такими батареями краще брати як перехідний варіант. Наприклад, ваш основний інструмент зламався, але необхідно терміново продовжувати роботу. А часу підбирати якіснішу модель просто немає.

Як тільки ви визначилися з типом акумулятора, необхідно проаналізувати його напругу. Більшість моделей шуруповертів виготовляють з потужністю батареї від 1,2 до 36 Вт. Їх умовно поділяють на кілька груп:

  • 1-6 Вт (в таких інструментах дуже слабкий акумулятор, який відрізняється мінімальним ресурсом роботи);
  • 10-18 Вт (такі акумуляторні шуруповерти використовують для закручування гвинтів в дерево, пластик і навіть тонкий алюмінієвий профіль);
  • 18-25 Вт (призначення такого обладнання – тверді поверхні);
  • 30-36 Вт (потужні інструменти для важких робіт).

Який інструмент вибрати? Якщо ви плануєте використовувати його для своїх побутових потреб, тоді варто розглянути варіанти, потужність яких знаходиться в діапазоні від 18 до 25 Вт. Спектр дії досить різноманітний і універсальний.

Купити акумуляторний шуруповерт на 18 Вольтів – оптимальне рішення як для професійної діяльності, так і для вирішення побутових завдань. Такий інструмент відмінно впорається з обробкою більшості поверхонь, при цьому за потреби він зможе взаємодіяти і з досить жорсткими матеріалами. При цьому ціна такої техніки досить доступна для більшості покупців.

Як вибрати акумуляторний шуруповерт: практичні рекомендації-03

Рекомендація №2: Вся увага – на особливості патронів для акумуляторного шуруповерта

Ще одним нюансом, на який обов'язково варто звертати увагу, є тип патрона обраного інструменту. Існує три його різновиди, які необхідно навчитися розрізняти:

  • ключовий;
  • шестигранний;
  • швидкозажимний.

Ключовий патрон для акумуляторного шуруповерта нагадує своєю конструкцією своєрідні «кулачки», якими охоплює свердло з двох сторін. При цьому патрона гайка закручується спеціальним інструментом. Щоб змінити оснащення, оператор витратить певний час, але зате акумуляторні шуруповерти з таким патроном просто ідеально підходять для обробки твердих поверхонь.

Патрони другого типу відрізняються своєрідним гніздом, в яке вставляються біти. Заміна оснащення в таких пристроях проходить максимально швидко і легко.

Швидкозатискний патрон буває одно- і двомуфтовий. Одномуфтові моделі дозволяють замінити оснащення за допомогою легкого натискання однією рукою. Двомуфтові вимагають більше зусиль. Для побутових завдань найкраще підійдуть акумуляторні шуруповерти, насадки в яких становлять не більше 1 сантиметра.

Рекомендація №3: Враховуйте додаткові функції акумуляторних шуруповертів

Без таких «приємних бонусів» складно уявити сучасні інструменти, що виготовляються в Україні або інших європейських країнах. Відносно акумуляторних шуруповертів, варто виділити такі з них:

  • імпульс;
  • кілька варіантів швидкостей;
  • удар;
  • підсвічування робочої зони.

І якщо перші три додаткові функції є істотним доповненням до вашого інструменту, то четверта є просто необхідною. Часто шуруповерт використовується в важкодоступних місцях з мінімальним рівнем видимості. Без відповідного підсвічування вам просто не обійтися!