Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Як вибрати відбійний молоток? Декілька порад

Як вибрати відбійний молоток? Декілька порад

Назад к решениям

Відбійний молоток є вузькоспеціалізованим пристроєм, який застосовується в будівництві, інших професійних сферах. Він призначений для руйнування асфальту, цегляних або бетонних поверхонь, сколювання льоду, розривання ґрунту тощо. У побуті відбійний молоток може стати в нагоді тільки при здійсненні капітального ремонту, будівництва помешкання.

Сучасні відбійні прилади продаються абсолютно різні за своїми характеристиками (типом роботи, потужністю, виробником тощо). Купити в Києві або інших містах України собі відбійний молоток зовсім не складно. На нашому сайті представлений великий асортимент за прийнятними цінами. Досить тільки замовити молоток, що сподобався та отримати його.

Як вибрати відбійний молоток? Декілька порад-01

Зазвичай електровідбійний молоток (або прилад іншого типу живлення) складається з таких елементів: корпусу, ручки-утримувача, внутрішнього механізму, який створює ударну силу (електричного, бензинового, пневматичного), а саме бойка, приводу, а також піки і патрона для неї. Піка може мати різну форму і призначення. Вибрати її варто, виходячи з намічених робіт для відбійного молотка (розбивання, розпушування, демонтаж, рубання тощо).

Як вибрати відбійний молоток: електричний, пневматичний, бензиновий?

Щоб підібрати кращий відбійний молоток, важливо мати уявлення про його особливості і варіанти. Наприклад, щодо типу живлення виділяють такі моделі:

  1. Електричний відбійний молоток. Він зазвичай застосовується під час ремонтних оздоблювальних робіт. У комплекті може йти кілька пік, які застосовуються для руйнування бетонного або кам'яного покриття, допомагають обробляти поверхні (ґрунт, асфальт), вирівнюють краї матеріалів, розрізають їх. Зазвичай, коли обираєте відбійний прилад, варто спиратися на його вагу. Легший молоток стане в пригоді для виконання різних оздоблювальних робіт, а ось важкий – для ремонту фундаменту тощо. При використанні варто пам'ятати, що відбійний електроінструмент може висікати іскри. Важливо, щоб нічого легкозаймистого поруч не було.
  2. Пневматичний. Такий відбійний молоток можна вибрати для проведення важких робіт в шахтах або на будівництві. Він не виділяє іскор в процесі використання і прекрасно показує себе при підвищеній вологості. Однак з іншого боку, щоб відбійний молоток нормально працював повинен застосовуватися компресор, який подає повітря і допомагає приладу здійснювати рухи.
  3. Бензиновий відбійний молоток. Дані моделі мають незаперечну перевагу – вони працюють автономно. Досить тільки заправити їх паливом і можна включати. Відбійний молоток такого типу можна вибрати для будівництва залізної дороги, буріння – будь-яких робіт на вулиці. Адже він видає гучні звуки та виділяє вихлопний газ.

Вибирати відбійний молоток варто за цими критеріями, виходячи зі сфери вашої роботи і місця її проведення.

Професійний відбійний молоток і інші його види

Також існують і інші параметри, що допоможуть обрати відбійний прилад. Наприклад, має значення вага. Можна зустріти легкий молоток (до шести кілограмів), середній (до 10 кілограмів) і важкий відбійний молоток (до тридцяти кілограмів). Перші електровідбійні інструменти застосовуються в висотних роботах, вони компактні і зручні. З ними легко працювати в будь-якому місці.

Середні по вазі варіанти застосовують для горизонтальних робіт: руйнування стін, створення отворів. А ось важкий відбійний молоток підходить для промислових вертикальних робіт (розбивання асфальту, буріння ґрунту тощо).

Має значення сила удару. Вона вимірюється в джоулях і відповідає за швидкість і ефективність електричного інструменту (або інших його аналогів). Сила удару дуже пов'язана з показниками потужності і ваги. Чим вона вища, тим важчим буде відбійний молоток і більшою його потужність. У легких моделях сила удару може досягати 15 Дж, в середніх – 35 Дж, а у важких – 60 Дж. На нашому сайті представлені варіанти від 8.3 Дж і до 48 Дж.

Як вибрати відбійний молоток? Декілька порад-02

Відбійний молоток: що ще має значення при виборі?

Щоб підібрати оптимальний для вас електричний чи інший відбійний молоток, важливо звертати увагу і на види його пік. Їх вибір залежить від поставлених цілей і моделі приладу.

Ось основні варіанти пік:

  1. Піка-лом. Вона найчастіше допомагає знімати асфальтове покриття, працює з бетоном, цеглою, ґрунтом.
  2. Піка лопатка. Підходять для сколювання шматків льоду, зачистки штукатурки на стінах, вирівнювання асфальту. Може вставлятися в електричний відбійний молоток.
  3. Піка-зубило. Зроблена для рубання металевих конструкцій, арматури, створення в стіні дірок, розбивання твердої землі тощо.
  4. Піка трамбування. Підходять для ущільнення землі, усунення тріщини.

Крім цього, електричний відбійний молоток повинен мати такі функції:

  1. Регулювання частоти ударів. Це допомагає індивідуально налаштувати відбійний молоток саме під ваші потреби. Регулювання частоти в інструменті допоможе впоратися з дуже твердими або середніми за твердістю матеріалами.
  2. Плавний пуск. Це дуже важлива функція, яку має відбійний молоток. Вона допомагає зробити включення двигуна поступовим, що збільшує термін його використання. Відбійний молоток з плавним пуском не зламається від перепадів напруги в мережі.
  3. Антивібраційна система. Вона допомагає зробити рівень вібрації під час роботи значно нижче, що збільшує точність і робить процес більш комфортним для майстра. Досягається це за допомогою динамічної противаги.

Сучасні моделі відрізняються не тільки різноманітністю, але й різними новинками в функціонуванні. Наприклад, з'явився відбійний молоток, який сигналізує і припиняє роботу, якщо немає стикання з твердою перешкодою. Також існує відбійний молоток з шарнірним з'єднанням шнура і відбійника. Це дозволяє інструменту бути більш рухливим, не дає кабелю обриватися під час роботи.

Як вибрати відбійний молоток? Декілька порад-03

Крім цього, при купівлі важливо звертати увагу на наявність кейса для зберігання приладу. Це не обов'язковий елемент, але дуже зручний. У кейсі легко транспортувати відбійний молоток і зберігати його, захищаючи від погодних впливів.

Також має значення виробник відбійного молотка. Краще за все звертати увагу на перевірені фірми, які вже багато років займаються створенням приладів для ремонту і будівництва. Наприклад, на нашому сайті представлена ​​продукція компаній Makita, Bosch, Sturm, “Зеніт”, “Енергомаш”. Вони добре зарекомендували себе і виробляють різні моделі для тих чи інших випадків.

Відбійний молоток і безпека

Сам відбійний молоток як такий не є небезпечним. Однак небезпека може полягати в матеріалах, з якими ви працюєте. Наприклад, частинки каменю чи асфальту можуть травмувати ваше тіло, пристрої, що стоять поруч, кабель мережі або людей.

Щоб цього уникнути, важливо дотримуватися правила роботи з відбійним інструментом, вибирати правильний за вагою і призначенням прилад для ваших робіт. Також варто потурбуватися захисними засобами (рукавиці, каска, навушники, окуляри – залежно від особливостей виконуваних робіт).

Отже, відбійний молоток підібрати нескладно. Його продаж здійснюється у нас в інтернет-магазині. Вартість варіюється залежно від характеристик, виробника. Відбійний молоток ви отримаєте тільки високої якості.