Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Як вибрати пневмогайковерт: рекомендації спеціалістів

Як вибрати пневмогайковерт: рекомендації спеціалістів

Назад к решениям

Щоб зафіксувати кріплення або нарізні сполучення, найчастіше використовується спеціальний гайковерт. З таким пристроєм найкраще знайомі ті майстри, які люблять самостійно ремонтувати свою машину або ж працюють на шиномонтажі. Існує кілька варіантів даного інструменту. Найчастіше зустрічаються три його різновиди: акумуляторні, мережеві і пневматичні. Про те, як вибрати пневмогайковерт, який стане вашим надійним супутником упродовж довгих років, ми розповімо нижче!

При першому погляді на даний інструмент виникає відчуття, що перед вами справжнісінький пістолет. Візуально гайковерт дійсно схожий на зброю. Він складається з:

  • пружини;
  • мотора;
  • затискача.

Функціонує він досить просто. При включенні двигуна енергія переходить на редуктор інструменту, який приводить в роботу затиск. Гайковерт може мати дві пружини. Тоді він підходить і для відкручування різьбових з'єднань.

Як вибрати пневмогайковерт: рекомендації спеціалістів-01

Під час роботи інструменту вібрація фактично непомітна. При цьому пневмогайковерт нагадує своєю роботою молот, що розгойдується, який, доходячи до своєї амплітуди, опускається на потрібний об'єкт. Його використання не вимагає особливих зусиль від оператора.

Про те, як вибрати пневмогайковерт, замислюються багато майстрів. Останнім часом такий інструмент істотно потіснив своїх мережевих і акумуляторних побратимів. Сталося це не просто так. Головною перевагою пневмогайковерта є відсутність необхідності його підключення до джерела живлення, хіба що до спеціальної пневмоустановка, яка подає стиснене повітря на інструмент.

Таким чином його можна використовувати всюди, де є така установка. І для функціонування такого пневмогайковерта зовсім не потрібна розетка або акумулятор. Крім цього нюансу даний інструмент відрізняється високою точністю і швидкістю. На виконання простого завдання у майстра, який озброївся пневмогайковертом, піде не більше 3 хвилин.

Ударний пневмогайковерт: вибираємо кращий варіант!

Такий інструмент користується величезною популярністю завдяки своїм основним перевагам, серед яких варто акцентувати увагу на:

  • невеликій вазі, яка суттєво підвищує його мобільність і полегшує процес роботи;
  • довговічності;
  • високому рівні надійності;
  • можливості безперервної роботи протягом тривалого часу;
  • наявності реверсу;
  • можливості безпроблемно працювати навіть у вологому середовищі або поблизу горючих матеріалів.

Пневматичний гайковерт – відмінний вибір майстра. Вже понад сто років пневматичний привід активно використовується в різних пневмоінструментах. І поки реальна альтернатива йому так і не знайдена.

Пневмогайковерти умовно поділяють на дві групи:

  • ударні;
  • безударні.

Ударний пневмогайковерт має в своїй конструкції особливий механізм, який крім обертальних дій здійснює ще і сильні імпульси. Завдяки цьому кріплення надзвичайно надійно закручуються або легко відкручуються.

На відміну від ударного, безударний тип інструменту виконує тільки обертальні рухи. Його використовують для найпростіших робіт. Найкраще він підходить для обробки габаритних і важких конструкцій. Також такий пристрій має функцію реверсу, в принципі, як і ударний.

Особливості повітряного гайковерта для шиномонтажу

Пневмогайковерти застосовуються найчастіше для побутових і виробничих цілей. Такі інструменти незамінні на шиномонтажах, СТО і автомайстернях. Як вибрати пневмогайковерт саме для шиномонтажу? Чи існує якась особлива різниця в ключових характеристиках таких інструментів?

Пневматичний гайковерт для шиномонтажу має бути:

  • потужним;
  • володіти певною кількістю оборотів;
  • мати певний тип крутного моменту.

Потужність такого професійного інструменту повинна складати до 1,2 кВт. Даний показник дозволить працювати навіть з важкою габаритною технікою.

Пневмогайковерт повинен мати не менше 3000 оборотів у хвилину. Такий показник дозволить швидко виконувати більшість завдань, не докладаючи при цьому великих зусиль.

Крутний момент має бути не надто великим, інакше може просто злетіти різьблення всього інструменту. Перед вибором варто проконсультуватися з фахівцем. Він підкаже оптимальний крутний момент для ваших цілей.

Як вибрати пневмогайковерт: рекомендації спеціалістів-02

Також не забувайте про додатковий функціонал пневмогайковерта. Інструмент, який ви будете використовувати на шиномонтажі, повинен мати реверс, ударний момент і регулятор. Найкраще, коли всі ці функції будуть присутні у вашому інструменті. Винятком є ​​тільки регулятор, оскільки ця можливість значно підвищує ціну пневмогайковерта.

Вибираємо пневмогайковерт для гаража

А як же бути з інструментом для простіших цілей? Якими повинні бути його основні характеристики? Вибираючи пневмогайковерт для власного гаража або неспеціалізованого виробництва, варто звернути увагу на:

  • вагу;
  • обертальний момент;
  • розмір посадкового квадрата.

Вага пневмогайковерта безпосередньо впливає на рівень його продуктивності. Не варто вибирати занадто важкі моделі – при тривалій роботі з ними швидко виникає втома. Але і занадто легкі пневмогайковерти вам не підійдуть. Їхня головка гірше затискає гайки навіть при дуже істотних зусиллях.

Оптимальним варіантом можуть стати інструменти, виконані в композитному корпусі. Такий матеріал поєднує в собі характеристики і металу, і пластика. Пневмогайковерти такого типу відрізняються невеликою вагою, стійкістю до ударів, ергономічною ручкою. Звичайно, такий інструмент не варто упускати на плитку, але невеликі падіння він відмінно витримує.

За продуктивність роботи пневмогайковерти відповідає його крутний момент. Чим більший його показник, тим потужніший даний інструмент. Для побутових цілей цілком достатньо пристрою, крутний момент якого становить 500-700 Н · м.

Посадковий квадрат пневмогайковерта безпосередньо пов'язаний з його обертовим моментом. Чим він вищий, тим більшим повинен бути квадрат посадки. Наприклад, для стандартних легкових автомобілів, різьблення яких становить 18 мм, використовують шпиндель розміром пів дюйма.

Додатковий функціонал пневмогайковерта

Дуже часто виробники інструментів намагаються підвищити вартість своєї продукції, оснащуючи її різним функціоналом. Здебільшого він взагалі не використовується, а покупець просто переплачує за «крутість» свого інструменту. Чи можна цього уникнути? Як вибрати пневмогайковерт, який володіє лише найнеобхіднішими з них?

Як вибрати пневмогайковерт: рекомендації спеціалістів-03

Найпопулярнішими опціями сучасних інструментів такого типу є:

  • електронна система регулювання обертів;
  • додаткова рукоятка;
  • наявність екстреного гальма;
  • індикатор підсвітки.

При виникненні перешкоди електронна система регулювання обертів в пневмогайковерті починає автоматично знижувати свої обороти. Завдяки цьому інструмент може уникнути безлічі поломок.

За допомогою ще однієї рукоятки підвищується зручність використання інструменту. Особливо це актуально в разі обробки дуже щільного матеріалу. При виборі пневмогайковерта з такою функцією необхідно встановити, чи володіє додаткова рукоятка гумовими накладками. Якщо вони є, то робота з інструментом буде проходити ще зручніше, бо мінімізується ковзання.

Якщо ваш пневмогайковерт оснащений опцією екстреного гальма, то його робота буде проходити з мінімальним ризиком виникнення браку. Натиснувши на спеціальну кнопку, ви відразу ж зможете припинити роботу інструменту, затиск при цьому зразу зупиняється.

Без індикатора підсвічування не обійтися, якщо ви працюєте в темний час доби або при мінімальному освітленні. Він розташований під спускачем пристрою. З його допомогою навіть при мінімальному освітленні ви зможете чітко побачити робочу поверхню і виконати заплановану роботу.

Купити пневмогайковерт високої якості за доступними цінами ви зможете в нашому інтернет-магазині trudovik.com.ua. Ми працюємо з такими популярними виробниками, як Jonnesway, «ЛАЗ», VGL, INTERTOOL, Metabo, Auarita, Ombra, TOPTUL, KING TONY, THORVIK. Асортимент вас приємно здивує!