Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Як вибрати щітку для болгарки?

Як вибрати щітку для болгарки?

Назад к решениям

Фінішна обробка будь-якої поверхні – шліфування з використанням щітки на болгарку. Якою має бути така насадка? Як її вибрати і не помилитися з рішенням? Розгляньмо всі ці питання з точки зору споживачів.

 Як вибрати щітку для болгарки-01

Щітка для КШМ (болгарки): що це, де використовується і кому стане в пригоді?

Щітка по металу на болгарку – спеціальна насадка, яка дозволяє здійснювати шліфування і чищення металевих поверхонь, кутів і з'єднань.

Це незамінне доповнення до вашого інструменту, якщо необхідність в очищенні поверхонь від старої фарби, підготовці стін і інших конструкцій, створених з металу. Швидко, зручно, чисто і рівно – такий результат ви отримуєте в разі машинної обробки з використанням щітки на болгарку.

Крацювання: одна з основних сфер застосування щіток по металу для болгарки

Напрям, в якому використовуються щітки по металу для болгарки називають крацюванням. Метод універсальної обробки поверхонь, який дозволяє отримати як ідеально чистий і гладкий продукт, так і художньо матований. Варто відзначити, що сам процес нерідко супроводжується використанням очисних і матуючих реагентів. Крацювання передбачає використання щонайперше латунних щіток по металу для болгарки. Саме вони найшвидше і найлегше очищають поверхню від окису і задирок.

При виборі щітки по металу для болгарки, ефективної для крацювання, важливі не тільки показники жорсткості браша, але і швидкість обертання насадки, спрямованість рухів в роботі з інструментом. Обробляють поступально-обертальними рухами при швидкості руху щітки на рівні 1500 – 3000 оборотів / хв.

Щітки по металу для болгарки незамінні в створенні виробів і деталей з металу. Але це тільки один з напрямків, в якому вони можуть бути застосовні. Будь-яка декоративна або чорна обробка передбачає обов'язкове брашування поверхонь на різних етапах процесу крацювання.

Щітка по металу на болгарку: які види існують?

Залежно від типу робіт виділяють такі щітки: абразивні, кордщеткі, крацовки і щітки для брашування.

Щітки абразивні мають спеціальний абразивний ворс, який дозволяє якісно вирівнювати металеві поверхні. Таку щітку можна використовувати для видалення корозій і задирок. Дуже часто абразивом виступають нейлонові вкраплення, які м'яко і ефективно чистять і вирівнюють поверхню для подальшої обробки.

Зачисні корщітки на болгарку використовуються в обробці різних поверхонь: металевих, цегляних, бетонних тощо. Такі насадки ефективно видаляють залишки лаку, фарби, іржі та бруду, шліфують і полірують, вирівнюють металевий рельєф, сточують гострі кути, проводять чорнову і фінішну обробку поверхонь.

Крац-щітки на болгарку використовуються в механічному очищенні деталей і матеріалів прокату. Вони відмінно справляються з брудом і нерівностями.

Щітки для брашування мають широкий спектр використання: чистка, шліфування, вирівнювання прокату і деталей з металу. Такий інструмент використовується для стартових проходів по дереву і металу (в декоративній і не тільки обробці). Це відмінний спосіб отримати ідеально гладку відполіровану поверхню.

 Як вибрати щітку для болгарки-02

5 порад для тих, хто вирішив купити щітку на болгарку

Перше, що ми завжди враховуємо, – це якісні характеристики всіх елементів насадки.

  1. Ворс щітки на болгарку. Може бути сталевим, латунним, обмідненим, абразивним і нейлоновим. Найжорсткіші щітки на болгарку мають сталевий ворс. Але далеко не завжди вам буде потрібна саме сталева насадка. Гарні для зачищення і полірування латунні вироби. Мідні насадки передбачають м’якший та делікатніший вплив.
  2. Товщина ворсинок щітки. Також все стандартно – у сталевих насадок ворсинки значно товщі, ніж в мідних і латунних аналогів. Чим товщі ворсини, тим швидше йде чорнова робота. Але більш делікатні питання обробки краще вирішувати з тоншим і м’якшим ворсом.
  3. Вид дроту. Є кілька типів ворсин – прямі, кручені і гофровані. Якщо вас цікавить максимальна довговічність брашу – варто купувати щітки для болгарки з крученими ворсинами. Вони менше схильні до зламу, практичніші в роботі. Гофровані браші також дуже міцні. Але використовуються для м'якого очищення поверхонь, тонкого полірування металевого полотна.
  4. Форма щітки. Дискові браші використовуються для полірування кутів, чашки – для шліфування великих рівних поверхонь. Конічні щітки для болгарки тут універсальні – підходять для будь-яких поверхонь. Вивчити інформацію про кутові шліфмашини і відповідні для них насадки можна в одному з каталогів нашого магазину.
  5. Розмір і різьбове кріплення. Для кожного інструменту браші мають відмінні розміри і кріплення різьблення. Розмір отвору щіток для верстатів становить 20-32 мм, шліфувальних машин – 22,2 мм з кріпленням по різьбі М14.

Крім параметрів існують ще й фактори, які дозволяють точно підібрати відповідну щітку під особисто ваші потреби.

Фактори, які слід враховувати при купівлі щіток для болгарки

Дротяні щітки є відмінним вибором для видалення іржі і окислення, фарби, шлаку, бризок зварного шва та інших небажаних поверхневих забруднень за допомогою кутових шліфувальних верстатів, настільних шліфувальних машин або свердел. Але з такою кількістю доступних варіантів, як вибрати правильну дротяну щітку для роботи? Ось три ключові чинники, які слід враховувати: тип дроту, діаметр і конфігурація нитки.

  1. Матеріал ворсу. Хочемо окремо відзначити, що латунь – досить універсальна і може використовуватися практично в будь-якому проєкті, тоді як вуглецева сталь і нержавіюча сталь краще всього поєднуються з конкретними типами металів.
  2. Діаметр. У цьому питанні логічно дотримуватися одного давнього правила – купувати насадку з дуже тонкої і тонкої дротом для легких робіт, із середньою і грубою дротом для важких робіт. Діаметри ворсу щітки бувають наступними: DIA в IN .032 .020 .020 .015 .012 .0104 .010 .008 .006 .005. ДІА в мм 0,80 0,50 0,50 0,37 0,30 0,26 0,25 0,20 0,15 0,13.
  3. Форма шліфувального інструменту. Стандартні дротяні щітки з поворотним вузлом виготовлені з прямих дротяних ниток, які скручуються разом для здобуття більшої жорсткості. Вони використовуються тоді, коли проводиться глибоке очищення поверхонь на регулярній основі – тоді коли є потреба в жорсткому і довговічному браші.

Насадки для болгарки на будь-який смак і для будь-якого завдання можна знайти в наших каталогах. У нас великий вибір оригінальних комплектуючих для УШМ і електроінструменту загалом.

 Як вибрати щітку для болгарки-03

Кілька слів про техніку безпеки в роботі з кордщіткою-чашкою і не тільки

Чим вища швидкість і інтенсивність вашої роботи, тим більша ймовірність того, що ворс щітки буде ламатися і розлітатися по всій майстерні. Без дотримання техніки безпеки і носіння спеціального захисту – нікуди!

Щоб нічого буквально не поранило шліфувальника, потрібно носити захисні окуляри, респіратор, рукавиці і щільний комбінезон. У будь-яку погоду, в будь-який час доби.

Де можна вигідно купити щітку на болгарку?

У каталозі нашого магазину ви знайдете великий вибір аксесуарів для УШМ. Є також зачисні, шліфувальні щітки та інші насадки для болгарки. Різні типи ворсу, різні рівні жорсткості, представлені провідні вітчизняні та світові марки виробників.

Ми доставляємо товари по всій Україні протягом 1-3 днів. Оплата на карту або післяплатою.