Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Як вибрати термофен: основні критерії

Як вибрати термофен: основні критерії

Назад к решениям

Будівельний технічний термофен – це інструмент, який не має аналогів. Використовується він під час обробки дерев'яних поверхонь, надання потрібної форми металопластиковим трубам, іноді за допомогою термофена звільняють різьблення від нальоту, його навіть використовують як каталізатор, або, наприклад, коли замерзли труби або замок ... І якщо, припустимо, той же звичайний шуруповерт в деяких випадках можна замінити викруткою або безударним дрилем, а шліфмашинку – звичайною наждачкою або гравером, то в разі з будівельним технічним термофеном альтернативи, на жаль чи на щастя, немає.

Як вибрати термофен: основні критерії-01

У побуті, на будівельних майданчиках, у виробничих цехах – універсальний інструмент термофен знайшов широке застосування в багатьох сферах життя людини. Він дозволяє виконувати практично незліченну кількість операцій. При цьому різноманітність моделей приладу дає можливість здійснити вибір термофена для використання інструмента при вирішенні певних завдань. Адже різні варіанти пристрою можуть відрізнятися як потужністю, так і комплектацією, а також іншими характеристиками.

Визначивши мету використання, ви будете точно знати, як вибрати термофен, щоб він відповідав усім вимогам, що пред'являються. Береться до уваги також ціна виробу – при необхідності застосування приладу в побуті не потрібно витрачатися на особливо потужний професійний інструмент, який коштує дорожче.

Отже, друзі, для економії вашого часу ми дуже стисло і коротко описали всі основні особливості різних технічних будівельних фенів. Тепер давайте більш детально поговоримо про характеристики кожної категорія цих електроінструментів, про їх класифікації, це найголовніше, і визначимо основні критерії вибору. Тобто на які цифри, дані і параметри варто дивитися перш ніж купити в інтернет-магазині або в стаціонарній торговельній точці монтажне технічне обладнання подібного типу.

Вибір термофена відповідно до його можливостей

Взагалі, що таке цей будівельний фен? Якщо просто – це пристрій, який за допомогою системи спіралей нагріває повітря і за допомогою потужного вентилятора виштовхує його назовні, де це нагріте повітря виконує покладені на нього функції.

Всі термофени можна розділити на кілька категорій:

  • професійний – завжди з регулюванням температури;
  • напівпрофесійний, монтажний варіант для домашнього майстра;
  • звичайні побутові технічні, іноді навіть без опції регулювання температури.

Всі будівельні фени створені для проведення однотипних будівельних і монтажних операцій. Подивимося докладніше?

Прилад, що створює потік гарячого повітря, дозволяє вирішувати наступні завдання:

  • нагрівання і розм'якшення різних матеріалів: смоли, воску, клею;
  • зняття старого шпону, лакофарбового покриття, плитки, паркету, шпалер тощо;
  • якісна пайка тонкостінних пластикових і навіть мідних труб;
  • робота з термоусадковими трубами;
  • здійснення за дуже короткий термін зварювання бітуму або пластмаси;
  • розморожування замерзлих труб, зливових жолобів, сходів тощо;
  • просушування свіжої шпаклівки і пофарбованих поверхонь;
  • різання пінних полімерів, бітумної черепиці і руберойду з попереднім розігріванням і плавленням;
  • пайка сріблом або оловом;
  • склеювання лінолеуму.

Список робіт, для здійснення яких використовується термофен, неповний. Ви зможете самі розширити його, застосовуючи інструмент для різних цілей. Так, деякі користувачі за допомогою термофена примудряються лагодити лижі, дошки для серфінгу і спортивне обладнання інших видів.

Як і у випадку багатьох інших електроприладів, якість будівельного і технічного термофена прямо пропорційно його ціні. Саме тому, якщо ви хочете купити дуже витривалий, потужний, зносостійкий (орієнтовний час постійної роботи довше 4 годин підряд, без небезпеки пошкодження механізму), технічний будівельний фен, звертайте увагу на цінову категорію, яка заходить за поріг в кілька тис. Іноді в деяких інтернет-магазинах, наприклад тут, якщо постійно моніторити каталог, можна купити такі апарати за трохи нижчою ціною. Особливо в сезон акцій.

Якщо ваші вимоги до фена технічного будівельного не є гіпервисокими, якщо він вам потрібен для періодичних чисто побутових завдань, звертайте увагу на більш бюджетні моделі.

А якщо ви хочете купити саме найпростіший будівельний фен, щоб в разі чого у вас під рукою було потрібне обладнання, запросто можна купити термофен за ціною до 1000 грн. Звичайно, не варто від них чекати технічного дива ... Але в потрібний момент при якихось форс-мажорах будівельний фен, який лежить з усіма іншими інструментами, може знадобитись.

Як вибрати термофен: основні критерії-02

Вибір термофена з урахуванням технічних характеристик

Залежно від частоти використання, ступеня навантаження на агрегат і інших моментів вибір термофена слід здійснювати згідно з такими технічними параметрами пристрою, як:

  • потужність;
  • кількість режимів роботи;
  • температура повітря, що виділяється;
  • наявність функції регулювання температури.

Цікаво, що і найдешевші будівельні технічні фени, і найдорожчі (з огляду на дані паспорта) за потужністю можуть не перевищувати 2-2,5 кіловата, при цьому у них можуть бути відсутні можливості регулювання температури або бути всього кілька режимів, без цифрового уточнення. .. А швидкість струменя може варіюватися від 500 до 800 л. Так, в чому ж різниця?

В рівні зносостійкості, термоізоляції і в тому, яку кількість часу будівельний технічний фен може працювати без пауз і без ризику розлетітися на дрібні шматочки в руках майстра.

Конструкція будівельного термофена і його вразливі місця

Якщо дивитися в загальному, професійний будівельний технічний термофен влаштований не набагато складніше, ніж звичайний побутовий фен, яким наші дами сушить волосся. Якщо розібрати будівельний технічний фен, то ми побачимо:

  • спіраль, намотану на термоізолятор;
  • звичайний електромотор зі стандартним ротором і статором;
  • одну або дві крильчатки;
  • систему проводів;
  • термозахист;
  • звичайне, металеве сопло.

Залежно від типу моделей, у ваш термофен можуть "входити" додаткові комплектуючі насадки, рукоятки та інше, а можуть і не входити. Взагалі, рівень якості технічного будівельного фена абсолютно не залежить від кількості додаткових насадок й інших девайсів.

Так, але тут диявол теж криється в дрібницях. Правда, не в цих.

Отже, що ж найчастіше ламається в технічному будівельному термофені?

Нагрівальна спіраль? Не вгадали! Це було б занадто просто. Звичайно, дана деталь схильна до частих поломок, особливо якщо порушувати умови експлуатації. Ну, або якщо ми маємо справу з настільки низькопробною підробкою будівельного і технічного фена, що вона просто розсипається в руках. Але якщо ми говоримо про нормальний електроприлад, то тут нагрівальна спіраль не є найвразливішою частиною конструкції.

Як це не дивно, але найчастіше ламається електричний шнур, потім кнопки виключення або перемикання рівня нагріву. Трійку лідерів закриває крильчатка або крильчатки, якщо їх в конструкції будівельного / технічного термофена кілька. І тільки на четвертому місці знаходиться безпосередньо сам нагрівальний елемент.

Далі йде також за спаданням: мотор, корпус, металеві сопла, знімні насадки, система проводів електроживлення.

Як вибрати термофен: основні критерії-03

Технічний монтажний термофен – найважливіші опції

Ми з вами поговорили про відповідність ціни і якості, про базові опції, про те, які частини пристрою будівельного і технічного фена вважаються найуразливішими. Тепер давайте детально поговоримо саме про найважливіші функції. Так?

  • Можливість терморегулювання. Якщо конструкція вашого нового будівельного фена буде мати можливість регулювання температури, а ще краще – опцію холодного обдування, ви зможете за його допомогою вирішувати набагато більше завдань.
  • Наявність різних насадок. При роботі з будівельним технічним феном дуже часто використовується вкрай обмежений діапазон насадок. Ба більше, їхня кількість абсолютно не впливає на якість. Іноді навіть навпаки, чим більше різного дооснащення, тим слабший сам механізм. Але якщо у вас є можливість купити той термофен, де насадок більше, постарайтеся нею скористатися.
  • Найчастіша причина поломки – перегрів будівельного технічного термофена. Щоб цього уникнути вибирайте моделі з функцією автоматичного відключення при досягненні граничних температур. Але тут увага!!! Електроінструмент дійсно буде відключатися, на межі з таким технічним термофеном працювати не вийде.

Отже, поки все. Пропонуємо тепер перейти до питання про те, які саме будівельні фени стануть ідеальним варіантом для домашньої майстерні.

Термофен з регулюванням температури – ідеальний для дому

Регулювання температури дуже важлива і корисна опція для будь-якого будівельного фена. Зараз існує 3 найпоширеніші способи визначення температури роботи:

  • за допомогою цифрового перемикача;
  • за допомогою плавного повзунка;
  • завдяки наявності декількох фіксованих рівнів.

Який варіант кращий – однозначно сказати не можна. Тут, радше, йдеться про звичку. Майстри старого гарту найчастіше обирають механічні перемикання рівнів нагріву в будівельному фені. Молодші хлопці воліють цифрові. Але регулювання в багатозадачному інструменті має бути!

Друзі, увага!

В інтернет-магазині «Трудовик» представлено широкий вибір термофенів, що відповідають різним технічним характеристикам. Порадившись з професіоналами, ви зможете легко підібрати кращу для задоволення особистих потреб модель пристрою. Вашій увазі представлені агрегати потужністю від 1,4 кВт до 2,3 кВт, з наявністю функції регулювання температури повітря і без, двох- або трьохрежимні. При такому багатому асортименті вибір термофена буде легким.