Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Який шуруповерт варто купувати: мережевий чи акумуляторний

Який шуруповерт варто купувати: мережевий чи акумуляторний

Назад к решениям

Сучасна людина настільки звикла до роботи з будівельним інструментом, що не може собі уявити часи, коли більшість операцій виконувалися вручну. Одним з найбільш актуальних пристосувань такого роду є професійний електричний шуруповерт. Цей помічник завоював настільки велику популярність, що його можна зустріти практично в будь-якому домі. При цьому у кожної людини, яка працює в сфері виробництва або будівництва, професійний шуруповерт, як мережевий (електричний), так і акумуляторний, просто зобов'язаний бути під рукою.

Який шуруповерт варто купувати: мережевий чи акумуляторний-01

Однак далеко не всім людям необхідні обидва види даного інструменту. Більшість покупців вважають за краще обрати найбільш підхожу модель виробу. Тому суперечки про те, який шуруповерт кращий, акумуляторний або мережевий (електричний), не вщухають протягом багатьох років. Шанувальники високої мобільності впевнені, що обов'язково варто обирати професійний інструмент, який «не прив'язаний» до розетки, а їхні опоненти запевняють у винятковій надійності провідної конструкції. Зараз ми спробуємо з'ясувати всі плюси і мінуси такої речі, як акумуляторний шуруповерт, і його мережевої (електричної) модифікації.

Чому багато хто обирає професійний акумуляторний шуруповерт, а не мережевий?

Для початку варто відразу зрозуміти, що обидва варіанти мають як виражені переваги, так і помітні недоліки. Першим на ринку з'явився професійний мережевий (електричний) шуруповерт. У ті часи не виникало питання, який саме інструмент вибрати, оскільки він існував в єдиній модифікації такого роду. Однак завдяки активному розвитку сфери накопичувачів енергії, незабаром з'явився акумуляторний професійний шуруповерт. Хоч він і став своєрідною еволюцією початкової версії цього пристосування, багатьма характеристиками довелося пожертвувати заради високої мобільності інструменту.

Сам принцип роботи мережевого і акумуляторного шуруповерта ідентичний. Різниця лише в джерелі живлення, що і вносить деякі корективи в їхні характеристики. Відповідно, кожен з типів інструмента адаптований під певні завдання. Це необхідно розуміти, перш ніж вибрати той чи інший варіант. Професійний акумуляторний шуруповерт має такі переваги:

  • висока мобільність;
  • широка функціональність;
  • незалежне джерело живлення.

Багатьом може здатися, що ці якості не грають вирішальну роль в тому випадку, якщо потрібно вибрати і купити гарний шуруповерт. Однак на практиці все виходить інакше. Акумуляторний шуруповерт можна використовувати при будь-яких умовах. Сучасні батареї мають велику ємність, що дозволяє працювати з інструментом тривалий період часу.

Завдяки цим перевагам, багато клієнтів вважають, що варто обирати саме професійний акумуляторний шуруповерт, а не його мережевий (електричний) варіант. Звичайно, все не так просто, адже і у другій модифікації є свої незамінні плюси. Однак варто віддати належне сучасним технологіям, які дозволяють обрати відмінний професійний шуруповерт, акумуляторний заряд якого витримує кілька годин інтенсивної роботи.

Який шуруповерт варто купувати: мережевий чи акумуляторний-02

До слова, на сьогоднішні існує декілька видів батарей для цього інструменту. Ми говоримо про:

  1. літій-іонний накопичувач (Li-Ion);
  2. нікель-метал-гідридну версію (Ni-Mh);
  3. нікель-кадмієву модифікацію (Ni-Cd).

Тут також існують певні нюанси, які серйозно впливають на роботу такого пристосування, як професійний акумуляторний шуруповерт. Якщо ви вирішили купити даний інструмент, то перед тим, як вибрати конкретну модель, варто детально вивчити кожен з накопичувачів енергії.

Найбільш популярним є акумуляторний шуруповерт з Li-Ion батареєю. Головна її перевага – мінімальні показники саморозрядки. Дана технологія є передовою і активно розвивається: збільшується ємність накопичувача і підвищується його безпека. Крім того, літій-іонну батарею можна заряджати в будь-який момент, а її вага значно менша, ніж у інших аналогів. Однак якщо ви вирішили вибрати цей інструмент, будьте готові платити, адже професійний акумуляторний шуруповерт з Li-Ion батареєю коштує дорожче за інші модифікації.

Що стосується Ni-Mh і Ni-Cd накопичувачів, то вони значно дешевші, але страждають від безлічі недоліків. Заряджати такі батареї можна тільки при повній розрядці, що створює масу незручностей. До того ж акумуляторні шуруповерти цього типу сідають навіть при вимкненому інструменті. З іншого боку, вони можуть тримати високий струм, що позитивно позначається на характеристиках пристрою. Ці професійні шурупокрути також працюють при сильних морозах і високих температурах.

Професійний мережевий шуруповерт – чому його цінують і купують в магазині

Незважаючи на те, що люди все частіше вирішують придбати акумуляторний шуруповерт, його мережевий (електричний) аналог не пропав з прилавків. Вибрати цей тип інструменту варто в тому випадку, якщо людина працює стаціонарно. Професійний електричний шуруповерт функціонує надійно і, як правило, довше служить власнику, ніж його акумуляторний варіант.

Як і в попередньому випадку, існує низка переваг, які дозволили мережевому інструменту вижити під час жорсткої конкуренції. Електричний професійний шуруповерт клієнти цінують за такі плюси:

  • невисока ціна;
  • відмінні показники потужності;
  • відсутність обмежень щодо тривалості роботи;
  • великий запас міцності.

Згадки також заслуговує стійкість роботи мережевого (електричного) професійного шуруповерта. Оскільки живлення на такий пристрій подається стабільно і без просадок, то його потужність розподіляється рівномірно. Як наслідок, інструмент функціонує без збоїв і втрати потужності.

Який шуруповерт варто купувати: мережевий чи акумуляторний-03

Перераховані вище аргументи дозволяють зрозуміти, чому мережевий (електричний) шуруповерт і раніше намагаються вибрати багато покупців. Сукупність найбільш значущих характеристик цього інструменту, дозволяє успішно конкурувати з акумуляторною модифікацією. Професійний мережевий (електричний) шуруповерт також має кілька рівнів захисту, що гарантує безпеку людини і самого пристрою. Чи варто говорити, що в разі ремонту його набагато дешевше відновити, ніж акумуляторний варіант. При цьому важливо купити шуруповерт у надійному інтернет-магазині, а не з рук, оскільки тільки так є можливість розраховувати на ремонт по гарантії. Звичайно, придбати його можна і в інших торгових точках. Однак якщо вибрати шуруповерт в інтернет-магазині, то вдасться значно зекономити.

Де краще купити професійний акумуляторний або мережевий шуруповерт

Якщо раніше вибрати надійний інструмент можна було тільки в вузькоспеціалізованих магазинах, розташованих в конкретних місцях вашого міста, то сьогодні все інакше. Завдяки повсюдному поширенню віртуальної мережі та активному розвитку онлайн-торгівлі, з'явилися будівельні інтернет-магазини. Чудовим прикладом є сайт Trudovik, де можна вибрати професійний мережевий (електричний) і акумуляторний шуруповерт. Тут ви знайдете недорого кращий інструмент і відповідну модель, ціна якої вам обов'язково сподобається.

Онлайн-магазин Trudovik також оперативно доставляє придбані товари по всій Україні. Цьому сприяє професійний логістичний відділ, який стежить за тим, щоб акумуляторний або мережевий (електричний) шуруповерт в найкоротший термін з'явився в руках клієнта. Київ, Одеса, Харків і будь-яке інше місто України потрапляє під доставку товару.

Тому, якщо бажаєте вибрати професійний шуруповерт, досить з'ясовувати, який інструмент більше підходить для вашого виду робіт. Якщо важлива мобільність – акумуляторний тип стане неперевершеним помічником. Коли ж головну роль відіграє надійність і потужність, варто вибрати мережевий (електричний) шуруповерт. При стаціонарних роботах він зможе розкрити весь свій потенціал і заощадить ваш бюджет.