Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Мотокоса "Макіта" (Makita): вибираємо найкраще садове обладнання

Мотокоса "Макіта" (Makita): вибираємо найкраще садове обладнання

Назад к решениям

Мотокоса "Макіта" (Makita) – один з найнадійніших і найбільш цінних помічників в боротьбі з високою травою і бур'янами. Кому потрібен цей помічник? Дачникам, садівникам і просто власникам присадибних ділянок. Що робить такий тример? Чистий сад і ділянку без бур'янів, красивий доглянутий газон. Що потрібно від вас? Вміти вибирати підходящий інструмент, мотокосу або бензокосу, (навіть від одного перевіреного бренду) і знати, як ним правильно користуватися – ваші руки та плечі не мають навантажуватись. З цим ми вирішили допомогти вам розібратися: порівняємо моделі мотокіс, бензокіс "Макіта" (Makita), розберемося з перевагами та тим, що вам потрібно для порядку в саду, чистоти на ділянці.

Мотокоса "Макіта" (Makita): вибираємо найкраще садове обладнання-01

Мотокоса / бензокоса "Макіта" (Makita): як зробити правильний вибір?

А як же правильно вибрати тример "Макіта"? Чи потрібно враховувати його конструктивні особливості? Чи мають значення технічні характеристики? Які помилки більшість допускає при виборі мотокіс (бензокіс) "Макіта"?

Почнемо з дії: що потрібно робити та на що дивитися, вибираючи в сад або до дому мотокосу "Макіта"?

  1. Конструкція брендової бензокоси, мотокоси. Вироби "Макіта" прості конструктивно, кожен елемент тримера важливий при його виборі. Це двигун, ніж, рукоятка, захисний кожух і штанга. Найефективніший двигун мотокоси "Макіта" для побутового використання якраз двотактний – максимальна потужність наших кіс не перевищує 2,3 кВт, а це значить, що в промисловому сегменті вони використовуватися не можуть. Але двотактного двигуна більш ніж достатньо для прибирання присадибної ділянки площею до 10 соток. Максимальна кількість робочого часу – 4 години без перерви. Примітно, що побутові коси "Макіта" економічні в плані витрати палива, обслуговування, а також стоять на порядок дешевше більш потужних аналогів. Правило роботи з мотокосами "Макіта" одне: чим більша потужність тримера, тим швидше і легше буде позбутися зайвої трави на ділянці. При цьому працюють мотокоси Makita на бензині, мастило подається окремо. І працюють з низьким рівнем вібрації і шуму – що характерно для дорогих 4-тактних моделей, які не використовуються в побуті. Ніж у більшості мотокіс "Макіта" пластиковий – але високої якості, тому шукати йому відразу після купівлі заміну нема потреби. Товщина волосіні у мотокос "Макіта" достатня для легкого зрізу не тільки молодої зеленої трави, але і жорсткого сухостою. Ручки можуть бути D, J, U-подібні. Вибір залежить від того, де ви будете працювати: мотокоси "Макіта" з J-подібною рукояткою забезпечують варіативність і великий кут зрізу трави в будь-якій ситуації. D-подібні ручки підходять для усунення молодих поростей чагарнику. U-подібні ручки мотокіс Makita – знахідка для роботи між камінням і виступами, там де потрібна максимальна маневреність. Вага також має значення, коли ми говоримо про конструкцію. Але з мотокосами "Макіта" простіше в цьому плані: навіть найбільш потужне обладнання рідко важить понад 5 кг. Мотокоси вагою від 4 до 6 кг дозволяють вам працювати з садом і ділянкою протягом усього дня без особливого дискомфорту.
  2. Наявність додаткового обладнання. Ніж кожної мотокоси "Макіта" має захист – і це одна з умов використання подібного інструменту. При цьому варто в кожному окремому випадку оцінити зручність воронки для заправки палива, наявність бака, мірної ємності для змішування, чохлів і ременів для зберігання та більш зручної роботи.
  3. Обсяг навантаження, який повинен виконувати тример. Після оцінки величини та особливостей ділянки ми визначаємо те, якої потужності бензокосу (мотокосу) "Макіта" потрібно купити. Для роботи з придорожніми ділянками можна брати тримери з мінімальною потужністю (0,62 – 1.5 кВт). Наявність каменів, молодого чагарника і велика площа вимагають придбання більш потужної техніки (мотокіс "Макіта" 1,5 – 2,3 кВт).
  4. Оригінал або китайський аналог за більш доступною ціною. Ціна має значення, особливо при купівлі непромислових тримерів – адже ніяк не окупаються, їх завдання – упорядковувати прибудинкову територію. Але заради цього не варто купувати несертифікований товар. Здебільшого ви або відразу будете шукати якісні ножі для мотокоси "Макіта", або термін служби засмутить своєю нетривалістю. Так що краще заплатити один раз за оригінальну косу "Макіта", щоб потім багато разів не переплачувати на ремонтах і купівлі витратних матеріалів до такого садового інструменту.
  5. Фізичні можливості оператора. Від потужності тримера залежить його ефективність і ціна. Чим могутніше устаткування, тим воно важче. Складне питання: а як бути, якщо оператор жінка? Виходить, що варто купувати легші моделі (до 5 кг), нехай і менш потужні: зниження продуктивності ви не помітите, як і особливого дискомфорту в роботі.
  6. Ремонт мотокоси Makita. Ще одна перевага купівлі сертифікованого садового обладнання. Краще брати обладнання дорожче, щоб потім дорого і часто не платити за ремонт. Це правило працює залізно!

Мотокоса "Макіта" (Makita): вибираємо найкраще садове обладнання-02

А що з помилками при виборі мотокоси "Макіта"? Вони стандартні. Перше: чим більша потужність інструменту, тим легше і простіше буде з ним працювати. Це вірно, але для побутових потреб не потрібні потужні мотокоси. І на терміні служби, ефективності роботи купівля малопотужного тримера не буде сильно позначатися. Ми не працюємо в саду по 8 годин без перерви щодня, не ріжемо старий чагарник, тож переплачувати в 10 разів за більш потужне обладнання немає сенсу. Друге: ігнорування такого важливого параметра, як ручка мотокоси "Макіта". Виробник зробив ручки максимально зручними для вирішення різних завдань – це важливо, щоб руки могли протягом тривалого часу працювати без втоми. Але для кожної землі, кожної місцевості – свої руки. Важливо розуміти, де ви будете працювати та з чим: зеленою травою або чагарником, між камінням і плиткою або на узбіччі біля будинку.

Третє: якщо коса має низькі вібраційні характеристики, то це не впливає на її потужність. Більшість мотокіс "Макіта" зберігають високу потужність, захищаючи власника від згубного впливу вібрації. А крім цього міфами є наступні твердження: сталеві ручки надійніші за алюмінієві, пластикові ножі взагалі не здатні що-небудь нормально зрізати, найдорожча модель – значить найнадійніша. Всі ці уявлення про садові тримери далекі від реальності.

Мотокоса "Макіта" (Makita): вибираємо найкраще садове обладнання-03

Переваги мотокіс "Макіта" (Makita): садова техніка, яка рідко виходить з ладу

Садова техніка "Макіта" (Makita) завжди була відома своєю технологічністю та легкістю. Виробник постійно вдосконалює свої матеріали та технології. Поки це виражається наступними перевагами тримерів:

  1. Захист від перезаряду, швидкої розрядки і перегріву. Все це завдяки технології Star Protection, яка дозволяє без побоювань використовувати мотокосу Makita для вирішення своїх завдань як мінімум протягом 4 годин.
  2. Висока швидкість різання. Двигун Makita забезпечує швидкість різання на рівні 2 700 SPM тощо.
  3. Висока точність різання. А ось це вже завдяки використанню подвійних двосторонніх лез подвійної дії. Ні, вам не здалося. Просто все характеристики різання були, так би мовити, «помножені виробником на 2».
  4. Легка антивібраційна конструкція. П'ять спеціальних антивібраційних подушок всередині корпусу мінімізують тремтіння техніки, підвищують безпеку і комфорт роботи з мотокосою.
  5. Індикатор зарядки та розрядки батареї. Так, часто непростий, наприклад, зі звуковим або світловим попередженням про те, що пора відключати техніку від мережі, берегти її батарею. Або з попередженням про те, що заряду залишилося мало, потрібно припинити на годину роботи, підзарядитися самому, дати таку можливість техніці.

Якщо ми говоримо про мотокоси Makita, не можна пройти повз їхню безшумність. Звичайно, шум вони видають, як і будь-яку іншу садову техніку, і спеціальні навушники варто використовувати для захисту вух. Але якщо порівнювати з іншими тримерами, то малопотужні "Макіта" можна вважати безшумними. Рівень гучності на рівні 87 дБА – на 25% менше, ніж в аналогів на ринку.