Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Особливості та переваги електропили "Макіта"

Особливості та переваги електропили "Макіта"

Назад к решениям

Як тільки майстри чують про бренд Makita, у них відразу виникають асоціації зі словами "якість" і "довговічність". Його заслужена популярність – результат високих стандартів виробництва. Заводи, що виробляють продукцію Makita, знаходяться по всьому світу, а це говорить багато про що. Японська компанія вже понад сто років виготовляє садову техніку, інструменти та аксесуари до них, в тому числі і пили електричного типу. До речі, електропила "Макіта" – це відмінне капіталовкладення, про яке мріє більшість майстрів.

Популярність цієї електричної пилки викликана її надійністю, ціновою доступністю і простотою експлуатації. Всі запчастини в електропили "Макіта" можна замінювати самостійно, а широкий асортимент аксесуарів потішить навіть вимогливих покупців. Як же вибрати і купити електропилку "Макіта" в Україні за найдоступнішою ціною? На які основні якості даного інструменту необхідно звернути увагу в першу чергу? Відповідь ви знайдете нижче.

Особливості та переваги електропили "Макіта"-01

Конструктивні особливості електропили "Макіта"

Пили, які працюють на бензині, – досить важкі інструменти, вони виділяють безліч шкідливих сполук під час експлуатації. Електропила – це відмінна альтернатива таким пристроям. Вона відрізняється легкістю, простотою використання, відсутністю шкідливих викидів в атмосферу під час роботи. Навіть при досить низьких температурах така ланцюгова пила продовжує відмінно виконувати свої функції.

Все електропили (продукція бренду Makita в тому числі), відрізняються схожою конструкцією. Вона складається з:

  • корпусу;
  • мотора;
  • бака під масло;
  • захисного екрана.

Корпус ел. пили виготовляється з надійного матеріалу, який стійко витримує будь-які удари. Він не боїться тимчасових змін і продовжує відмінно виглядати навіть після кількох років інтенсивної роботи. На ньому розташовані кнопки, які відповідають за запуск і блокування інструменту. Особливо якісні корпуси – в електропили "Макіта".

Прямо під корпусом даного інструменту знаходиться його двигун. За допомогою редуктора він кріпиться до шини, через яку натягується ланцюг. Двигун в електропили "Макіта" розташовується або поздовжньо, або перпендикулярно до корпусу. У другому випадку оператор буде менше втомлюватися під час використання даного інструменту.

Завдяки баку з маслом деталі ел. пили ефективно змащуються. Масло надходить до них з бака по спеціальному насосу. Завдяки цьому всі деталі електропили "Макіта" довго залишаються в хорошому стані, а їх зношення значно сповільнюється.

Передня рукоятка ланцюгової ел. пили Makita або іншої моделі укомплектована спеціальним захисним екраном. З його допомогою руки оператора залишаються неушкодженими, навіть якщо станеться поломка інструменту.

Переваги та недоліки ланцюгової електропили Makita

Популярність електропила "Макіта" викликана її головними особливостями, які вигідно виділяють дані інструменти серед аналогів. Йдеться про:

  • легку вагу;
  • компактні габарити всіх пил "Макіта";
  • простоті виконання ремонтних робіт;
  • стабільній тязі всіх ланцюгових електропил "Макіта";
  • простоті обслуговування і догляду;
  • можливості роботи з пилою "Макіта" навіть при температурі повітря нижче нуля;
  • ергономічній рукоятці;
  • мінімальному рівні шуму під час роботи електропилки "Макіта";
  • відсутності вібрації.

Особливості та переваги електропили "Макіта"-02

Таким чином, ви отримуєте надійний і довговічний електричний інструмент, працювати з яким – одне задоволення. Але все ж деякі користувачі змогли знайти певні недоліки, які виявилися під час експлуатації електропили "Макіта". До них відносяться:

  • велика витрата масла в деяких моделях електричних пил даного бренду;
  • короткий мережевий кабель.

Всі ці нюанси не є критичними. Їх легко вирішити, збільшивши довжину кабелю електропили "Макіта" за допомогою звичайного подовжувача, ретельним доглядом за комплектуючими і акуратною роботою з інструментом. Ще одним негативним моментом, з яким стикаються покупці електропили "Макіта", можна вважати високу вартість даного обладнання. Але за якість завжди доводиться платити більше.

Оцінивши всі недоліки і переваги такого пристрою, ви вже зможете зрозуміти, чому варто купити електропилку "Макіта". Добре, що ціна такого інструменту з кожним роком стає все доступнішою для більшості покупців.

Вибираємо електропилку "Макіта": практичні рекомендації

Спершу вам варто визначитися, який тип даного інструменту вам потрібен. Все електропили "Макіта" умовно можна розділити на два типи:

  • побутові;
  • професійні.

Чим частіше ви будете використовувати електропилку "Макіта" і чим більше навантаження на неї буде здійснюватися, тим ретельніше вам необхідно її підбирати. Спершу потрібно звернути увагу на такі параметри електропили "Макіта":

  • рівень продуктивності двигуна;
  • технічні можливості мотора;
  • якість всіх деталей.

Електропила "Макіта", яка буде використовуватися в професійній сфері, повинна мати потужніший двигун, ніж та, яку ви берете для вирішення побутових завдань. Потужність інструменту впливає і на величину дисків. При невеликому і середньому показнику для ел. пили підійдуть невеликі диски. Правда, вони не зможуть впоратися з об'ємним матеріалом і не проникнуть в нього на велику глибину.

Чим потужніший мотор, тим простіше обробляти найрізноманітніші матеріали електропилкою "Макіта". Для побутових варіантів пристрою даний показник може бути трохи меншим і становитиме 1,8 – 2 кВт.

Всі комплектуючі в електропили "Макіта" характеризуються відмінною якістю, довговічністю і зносостійкістю. Вони прекрасно себе зарекомендували навіть при інтенсивній роботі в досить складних умовах. Найчастіше вимагають заміни тільки шестерні і якір.

Особливості та переваги електропили "Макіта"-03

Можливі несправності електропили "Макіта"

Як і будь-який інший інструмент, електропила "Макіта" може зламатися. Про свої несправності, зазвичай, пристрій даного бренду сигналізує досить «голосно». Найчастіше зламана електропила "Макіта" поводиться таким чином:

  • не запускає двигун після натискання пускової кнопки (причиною цього може бути низький ресурс електрики в мережі, несправність шнура або проблеми з пусковим пристроєм);
  • утворює безліч іскор при запущеному колекторі (можливо, зносилися щітки або сталося замикання в якорі);
  • з неї злітає ланцюг під час роботи (неправильний натяг самого ланцюга електропили "Макіта");
  • різко знижує продуктивність (можлива причина криється в забитому мастилопроводі).

У всіх описаних вище випадках необхідно діяти негайно. В іншому випадку інструмент може повністю вийти з ладу. А ціна електропили "Макіта" набагато вища, ніж її комплектуючих. Краще звернутися до фахівця, який зможе допомогти вам і словом, і ділом. Але дещо ви зможете зробити самостійно.

Якщо ви помітили проблеми з двигуном, спробуйте скористатися стабілізатором і перевірити справність мережі. При появі іскор під час роботи електропилки "Макіта" можна оглянути її щітки, але краще відразу ж звернутися до досвідченого фахівця. Спробуйте відрегулювати силу натягу ланцюга, якщо вона періодично злітає. При проблемах з мастилопроводом, обов'язково огляньте його і визначте чи є протікання. Можливо, насос вимагає негайної заміни.

Як бачите, істотних проблем з електропилами "Макіта" не виникає. І навіть найнеприємніші з них легко вирішуються при комплексному підході.

Секрет вибору справжньої електропили "Макіта"

Останнім часом китайські умільці досить активно намагаються просунути на ринок підробки, які зовні дуже схожі на справжні інструменти бренду Makita. Щоб переконатися, що перед вами справжня електропила "Макіта", досить зробити дві прості маніпуляції:

  1. Оглянути шрих-код.
  2. Зайти на офіційний сайт даного бренду і переконатися в наявності модифікації даного інструменту там. Якщо відрізняється хоча б одна буква, значить перед вами підробка.

А купити електропилку "Макіта" в Києві або іншому місті України за найприємнішими цінами ви зможете в нашому інтернет-магазині trudovik.com.ua. Ми пропонуємо тільки справжню продукцію даного японського бренду, в якості якої вже переконалися безліч наших постійних клієнтів!