Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Болгарка "Макіта": особливості вибору оптимального варіанта

Болгарка "Макіта": особливості вибору оптимального варіанта

Назад к решениям

Даний інструмент використовують і в побутовому, і в професійному напрямі. За допомогою кутової шліфувальної машини не важко очистити різні поверхні, а також виконувати певні демонтажні роботи. Свою назву інструмент отримав через особливості ​​розміщення вала обертання мотора. Він з'єднується з віссю обертання за допомогою кутової передачі. Болгарка "Макіта" – відмінний вибір продуманих майстрів, адже інструменти такого бренду відрізняються високою якістю і надійністю.

Болгарка "Макіта": особливості вибору оптимального варіанта-01

Даний пристрій став популярний недарма. Спектр застосування кутової шліфувальної машини Makita дійсно вражає. Такий інструмент просто ідеально підійде для:

  • різання найрізноманітніших деталей або поверхонь;
  • обробки і шліфування матеріалів з різною текстурою;
  • видалення нерівностей.

Одним словом, болгарка "Makita" – просто незамінний аксесуар кожного майстра. У нашій статті ми розповімо вам, як підібрати даний інструмент, проілюструємо найпопулярніші види КШМ, а також дізнаємося, де купити такий аксесуар за найдоступнішою ціною в Києві, Львові, Дніпрі та інших містах України. Сподіваємося, отримана інформація допоможе вибрати ідеальний варіант кутової машини Makita саме для ваших потреб.

Найпоширеніші види болгарок "Макіта"

Як ви вже здогадалися, КШМ Макіта поділяється на певні типи за тими ж ознаками, що і шліфувальні машини інших брендів. Можна відразу ж виділити дві великі групи, до яких відносяться ті чи інші моделі КШМ. Болгарки "Makita" бувають:

  • професійні;
  • побутові.

Перший тип інструменту відрізняється поліпшеною продуктивністю. Такі болгарки "Макіта" можуть тривалий час експлуатуватися без зупинки. При цьому висока інтенсивність роботи ніяк не впливає на термін експлуатації даного інструмента.

КШМ побутового типу коштує значно дешевше, ніж професійна. Однак вона не може працювати тривалий час без зупинок і відрізняється невеликим рівнем продуктивності в порівнянні зі своїми професійними «родичами».

Орієнтуючись на спектр і регулярність застосування ви зможете зробити приблизний вибір болгарки "Makita". Для побутових потреб немає необхідності купувати професійний інструмент. А ось в професійному напрямку побутової кутової машини буде недостатньо.

Різновиди кутових шліфмашин

Також варто відзначити, що всі болгарки "Макіта" поділяються на такі підвиди:

  • мережеві;
  • акумуляторні;
  • пневматичні;
  • бензинові.

У кожного із згаданих видів кутових шліфувальних машин є свої переваги і недоліки. Про них необхідно пам'ятати, підбираючи ту чи іншу болгарку "Макіта".

Мережеві кутові машини Makita здійснюють свою роботу безпосередньо від мережі. Це один з найпопулярніших видів болгарок. На них можна встановити найрізноманітніші за розмірами диски. Також у таких інструментів дуже доступна вартість. Мережеві болгарки "Makita" відрізняються невеликою вагою і наявністю великої кількості насадок.

Єдиним нюансом, який виникає під час роботи з таким пристроєм, є його залежність від мережі. Без джерела живлення болгарка використовуватися не може. Також у подібних КШМ дуже обмежена мобільність.

Акумуляторні болгарки "Макіта" просто ідеально підійдуть для робіт на вулиці. Вони мають спеціальний відсік для батареї, яку періодично необхідно заряджати. Для полегшення експлуатації найкраще придбати ще одну батарею, яка завжди буде заряджена про запас.

Такі КШМ Makita дуже мобільні. Однак термін їх дії обмежений ємністю акумулятора. До того ж, ціна таких пристроїв значно вища, ніж мережевих болгарок "Макіта".

Болгарка "Макіта": особливості вибору оптимального варіанта-02

КШМ "Makita": бензинові та пневматичні інструменти

Окремо варто сказати кілька слів про таких підвидах даних пристроїв "Макіта". Вони не так поширені, як інші різновиди болгарок, оскільки використовуються у вужчих напрямах. Пневматичні кутові машини "Makita" не мають в своїй конструкції двигуна. Вони приходять в рух завдяки тиску повітря, що надходить до диска за допомогою спеціального важеля. Такі інструменти використовують в будівництві для досить складних робіт. Тривалість їх експлуатації залежить від можливостей оператора.

У таких болгарках "Макіта" можна виділити кілька суттєвих переваг, серед яких:

  • практично безшумна робота;
  • можливість експлуатації навіть у вологому середовищі;
  • дуже економічне обслуговування.

Бензинові болгарки "Makita" відрізняються дуже солідними розмірами. Вони оснащені баком, в який вливають паливо, і двигуном. Для зручності оператора в такому інструменті є додаткова ручка. З його допомогою можна обробляти тверді масивні матеріали, які виходять за межі спектра дії електричної мережі.

Бензинові болгарки "Макіта" відрізняються значною потужністю, автономністю, наявністю великих дисків, великою швидкістю обробки складних конструкцій. Під час експлуатації таких пристроїв варто пам'ятати про їхні недоліки, як-от: гучність, нанесення шкоди навколишньому середовищу, постійні зупинки під час роботи для того, щоб дати мотору охолонути.

Вибираємо болгарку "Макіта" з діаметром кола на 115 мм, 125 мм, 150 мм, 180 мм чи 230 мм 

Діаметр диска КШМ – дуже важливий показник. Саме від нього залежить, яку саме роботу ви зможете виконувати за допомогою даного інструменту. Кола маленького діаметра (115, 125, 150, 180) підійдуть для великих болгарок, але ніяк не навпаки. Давайте в загальних рисах дізнаємося, чим відрізняються кожен з дисків.

КШМ "Макіта" 115 мм підходить для невеликого пропилу (до 25 мм). Такий диск, встановлений в неї, не підходить для роботи з металом. Найкраще з його допомогою здійснювати шліфування і невеликі різальні роботи.

Болгарка "Makita" 125 мм – практичний універсальний інструмент. Він підходить для роботи з різними матеріалами, однак вимагає певного комплекту насадок. Такий інструмент просто ідеально підійде для побутових потреб.

Болгарка "Макіта" 150 мм, ціна якої цілком доступна для більшості покупців, з легкістю справляється з бетоном і металом. У неї істотна швидкість обертання, яка становить 8,5 тисячі обертів на хвилину.

Купити болгарку "Makita" 180 мм варто в тому випадку, якщо ви зібралися займатися ремонтними роботами. За допомогою такого пристрою легко провести капітальний ремонт і прокласти різні системи інженерного типу. Також можна легко прорізати досить твердий матеріал.

Болгарка "Макіта": особливості вибору оптимального варіанта-03

Болгарка "Макіта" 230 мм є професійним інструментом. Вона здійснює суттєві пропили, глибина яких становить до 7 сантиметрів.

Переваги болгарки "Makita" з регулюванням обертів

Все професійне обладнання "Макіта" відрізняється особливим функціоналом. Завдяки йому можна легко регулювати оберти, які здійснює шпиндель. Наприклад, болгарка "Makita" 125 з регулюванням обертів володіє такими перевагами:

  • має унікальну конструкцію, яка дозволяє встановлювати на прилад кола іншого діаметра;
  • запобігає загорянню матеріалу;
  • регулює швидкість обертання диска навіть в той момент, коли робоча насадка стирається.

Таким чином, болгарки з регулюванням обертів в рази продуктивніші, ніж аналогічні пристрої без такої функції.

Вибираємо болгарку "Макіта" в Києві за два «кліки»!

Якщо ви шукаєте болгарку "Макіта" за ціною, яка вас не розорить, але при цьому хочете придбати якісний і надійний інструмент, тоді ми рекомендуємо вам звернутися в інтернет-магазин trudovik.com.ua. Тут представлено безліч моделей КШМ даного виробника, серед яких ви точно зможете вибрати ідеальний варіант безпосередньо для вас.

Щоб купити болгарку "Makita", яка стане вашим помічником у всіх ремонтних питаннях, зверніть увагу на розмір її диска, потужність, частоту обертів, а також вагу. Погодьтеся, при інтенсивній роботі дуже складно справлятися з важким інструментом.

Також необхідно звернути увагу на такі додаткові можливості даного інструменту, як плавний старт, захист від перевантажень і випадкового пуску, регулювання обертів. Звичайно, з наявністю такого функціоналу вартість болгарки "Макіта" стане значно вищою, однак і користуватися нею в рази зручніше і комфортніше!