Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Як вибрати пневматичний краскопульт?

Як вибрати пневматичний краскопульт?

Назад к решениям

З краскопультом процес ремонту стає набагато комфортнішим! Якщо у вашому в розпорядженні є хороша техніка, завжди легко змінити колір стін в дитячій або провести косметичний ремонт на дачі. Але як вибрати пневматичний краскопульт, якщо подібного до цього не купували? Чим відрізняються пневматичні моделі від електричних? Коли взагалі раціонально купувати такий інструмент? Про все по черзі в статті.

Як вибрати пневматичний краскопульт-01

Що таке пневматичний краскопульт?

Він не подібний до балона для креативного розпису. Його називають пістолетом, але зі зброєю у пневматичного фарбопульта також мало спільного. Пневматичний краскопульт – це професійний портативний інструмент для швидкого та зручного фарбування стін всередині і зовні приміщення. Він – візуальний симбіоз будівельного пістолета і балона, працює без електрики. Помпа піднімає фарбу на рівень пістолета, а завдання маляра – рівномірно розподілити струмінь, який одержується при натиску на кнопку.

Принцип портативності пневматичного фарбопульта

Краскопневмопульт складається з двох основних елементів: пульта і балона з фарбою. Балон кріпиться до пульта – саме в цю ємність заправляють фарбу. Подачу фарби забезпечує пульт, який має кнопку пуску, регулятор подання повітря, матеріалу і розміру факела. Повітря під тиском виштовхує фарбу факелом потрібного розміру і напору. Тиск при натисканні на курок пістолета і повітря – основні складові роботи такого пристрою без підзарядки і електрики.

Кому варто купити пневматичний краскопульт?

Сфера використання пневматичного фарбопульта досить широка. Це і розпис, і звичайне фарбування машини, створення і фарбування меблів. У балон можна заправляти клейкі рідини, не тільки фарбу. Пневматичний краскопульт – це:

  • швидко – ви просто направляєте і регулюєте струмінь фарби в потрібному вам напрямку, все в ручному режимі;
  • зручно – всі пістолети прості і зручні у використанні, а спеціальні прогумовані рукоятки знижують робоче навантаження;
  • практично – балон завжди можна почистити або поміняти, заправити якщо не фарбою, так клеєм;
  • економно – інструмент працює без батарейок і електрики, що істотно заощаджує ваші кошти на обслуговуванні;
  • якісно – купити пневматичний краскопульт – означає придбати помічника в якісному ремонті, адже це те, що забезпечує якісне і щільне покриття поверхні фарбою і лаком; щітки та пензлики – це довго і не так яскраво в плані результату;
  • красиво – вам сподобається результат використання пневматичного фарбопульта; а крім цього і швидкість завершення будь-якого процесу фарбування або декору.

Пневматичний краскопульт – гарантія того, що ваш ремонт закінчиться швидко, легко і радісно. І будь-які перепланування в приміщенні буде легко реалізувати!

Фарбопульти пневматичні для фарбування авто і не тільки: ціни, LVLP або HVLP

Пневматичні фарбопульти незамінні в точності фарбування, вони також забезпечують економне витрачання лакофарбових матеріалів. Але характеристики різних пристроїв відрізняються.

  • HVLP. Пневматичні фарбопульти для професійного використання такого типу забезпечують максимально економну витрату вмісту балона. Перенесення матеріалу – 70%, решта втрачається по дорозі в повітрі. Але це все одно дуже високий показник економічності. При роботі з китицями може втрачатися до 50% лакофарбових матеріалів, не кажучи вже про низьку швидкість реалізації малярних завдань. З явних мінусів – невелика відстань розпилення фарби.
  • LVLP. Вважаються моделями для професійного побутового використання. Їхня головна відмінність – малі витрати повітря; витрата і втрата фарби приблизно однакові в порівнянні з HVLP. Конструктивні особливості і досить невеликий тиск забезпечують точність нанесення, мале споживання повітря, невелике утворення туманного повітря при високій продуктивності і швидкості роботи.

Фахівці відзначають наступне: хочете просто пофарбувати кузов машини – вам потрібен LVLP, для професійної роботи на регулярній основі з фарбами – варто обзавестися HVLP.

Як вибрати пневматичний краскопульт-02

Параметри вибору пневматичного фарбопульта

Технічні характеристики при виборі будь-якої техніки повинні враховуватися щонайперше. Щоб купити саме потрібний інструментарій, важливо знати, що шукати в специфікації.

  • Фіксація бачка. Балон може розташовуватися під пістолетом, над пістолетом – нижнє розміщення зручніше для роботи з великими обсягами, ніж верхнє. Але в будь-якому випадку впоратися з 100-600 мл фарби в руці буде не так складно при будь-якому розміщенні.
  • Тиск. Максимальний показник потужності пристрою, у дорогих моделей може досягати до 10 бар. Чим більше завдань і чим швидше вам потрібно вирішувати, тим кращі мають бути показники тиску пристрою.
  • Продуктивність. Основний параметр вибору пневматичного фарбопульта. Просто заявлену продуктивність від виробника потрібно перевірити через коефіцієнт 0,65. За результатом можна вже підібрати підходящий варіант для використання в побуті або на роботі.

Пневматичні фарбопульти відрізняються щонайперше технологією своєї роботи. І в цьому плані LVLP сильно виграє у технології HVLP – вона мало в чому поступається профаналогам продуктивністю, а ось в плані вартості обладнання набагато економічніше.

Що ще враховувати при виборі фарбопульта?

Є низка показників, від налаштувань яких буде залежати ваша продуктивність (і не тільки).

  • Діаметр сопла. Від цього буде залежати товщина струменя на виході. Але тут важливо враховувати і в'язкість матеріалу, який ви зібралися розпорошувати. Чим густіша фарба, тим більшим має бути сопло (для клеїв беруть відповідні пристрої).
  • Витрата повітря. Від цієї характеристики залежить вибір компресора – чим більша витрата, тим більша потужність повинна бути у компресора.
  • Робочий тиск. Найдоступніші в цьому плані пневматичні фарбопульти – це пульти низької потужності, низького тиску.

У нас в каталозі ви можете знайти професійні та побутові топові моделі пневматичних фарбопультів. Доставка проводиться по всій країні протягом кількох діб.

Як вибрати пневматичний краскопульт-03

Пневматичний краскопульт: як підготувати його до роботи

Після придбання пристрою важливо його правильно заздалегідь налаштувати, підготувати. І краще зробити це наступним чином:

  • Підготувати фарбу. Розвести її до потрібної консистенції, або купити вже готовий матеріал для заправки. Якщо використовуєте суміші – обов'язково застосовуйте мірну лінійку.
  • Регулювання факела. Щоб фарбування вийшло точним і економним, потрібно відрегулювати факел. Ширина залежить від площі поверхні, яка обробляється. Пробні мазки роблять на спеціально підготовленій поверхні – тільки так точно можна знати результати регулювання.
  • Налаштування тиску повітря. Цей момент регулюється і нарощується завдяки декільком пробним натисканням курка пістолета – так можна визначити бажану інтенсивність розпилення. При високому тиску пробний відбиток повинен мати обриси вісімки – все інше говорить про несправність системи і про проблеми з тиском.
  • Рівень подачі фарби або іншого заправленого матеріалу. Високий рівень подачі варто залишати на самому початку роботи. Інакше виріб не забезпечить потрібного ефекту від використання. Важливо і в цьому питанні тренуватися на окремій поверхні – зрозуміти коли можна додати напору, коли зупинитися.

Пневматичний краскопульт здатний значно спростити ваше життя – побутове, професійне, креативне. Адже і аерограф – теж є краскопультом. Просто створений для тоншої, розписної роботи. Пневматичний краскопульт дозволить вам швидко і легко облаштувати квартиру, змінити до невпізнання автомобіль або старі меблі. При його виборі важливо дивитися на показники споживання повітря, максимального робочого тиску, діаметр сопла тощо. І обов'язково при підготовці до роботи його потрібно випробувати на чорновій поверхні. Так ви навчитеся керувати і легко отримувати потрібний малюнок фарбою, а крім цього – регулювати інтенсивність своїх дій, натискань, зрозумієте результат своєї роботи в кожному окремому випадку.