Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Снігоприбиральна машина для дому

Снігоприбиральна машина для дому

Назад к решениям

Зима – це не лише час веселих свят, теплих сімейних зустрічей, подарунків, але й непередбачуваної погоди, морозних днів і снігових заметів. Власники заміських будинків, дач і торгових майданчиків знають, що як тільки випадає перший сніг, потрібно брати лопату в руки і йти чистити доріжки. Звичайно, фізична активність приносить користь організму, проте якщо площа ділянки більша, а зима – щедра на опади, процес збирання буде відбирати весь вільний час і сили. Допомогти в цій нелегкій справі зможе снігоприбиральна машина. З цією технікою за лічені хвилини вдасться розчистити сніг, і присвятити час більш приємним заняттям. Снігоприбирачі позбавляють нас від мозолів, болі в м'язах та інших не дуже приємних наслідків постійної фізичної роботи. Розчищення території перетворитися в один з видів приємного дозвілля.

Снігоприбиральна машина для дому-01

Електрична або бензинова модель: яку снігоприбиральну машину вибрати?

На допомогу власникам приватних будинків сьогодні приходить найрізноманітніша садова техніка. Для кожної пори року є певний перелік обладнання, яке дозволяє підтримувати порядок на присадибній території, доглядати за ділянкою, полегшує сільськогосподарські роботи. Взимку не обійтися без снігоприбирача. Конструкція пристрою досить проста. Будь-яка снігоприбиральна машина для будинку складається з металевого корпусу, двигуна, системи управління, шнеків (спіральних гвинтів), за допомогою яких техніка збирає і виштовхує сніг назовні. Принцип роботи пристрою такий: обертальні гвинти збирають сніг і направляють його всередину конструкції, після чого маса розпилюється повітряним потоком назовні в конкретному напрямку.

Перш ніж купити снігоприбирач, потрібно розібратися з видами техніки. Залежно від двигуна, який використовується в снігоприбиральних машинах, вони бувають:

  1. Бензинові. Це найоптимальніший варіант для прибирання великих за площею територій з високими кучугурами. Бензинові снігоприбиральні машини потужні (3-15 к.с.), мають велику вагу (55-60 кг), практично не вимагають зусиль з боку людини для виконання маневрів. За допомогою такої техніки можна швидко зібрати сніг з парковки, територій біля торгово-розважальних центрів, паркових доріжок тощо. Крім того, бензиновий снігоприбирач часто має додаткові функції, режими роботи, передачі, завдяки чому підлаштовується під ритм і потреби оператора, особливості поверхні для очищення. Серед недоліків – висока ціна і велика витрата паливних ресурсів (близько 2-4 л за годину).
  2. Електричні. Вони працюють від мережі, тому радіус їхньої дії визначається довжиною силового кабелю. Електричні снігоприбиральні машини поступаються за потужністю бензиновим пристроям, проте ними цілком можна розчистити від снігу невелику за площею ділянку. Завдяки малій вазі та рухливості, управляти ними легко, з цим завданням впорається навіть тендітна жінка. До того ж електричні снігоприбирачі значно дешевші, ніж бензинові аналоги, що стане суттєвою економією для сімейного бюджету.
  3. Акумуляторні. Радіус їхньої дії не обмежується довжиною мережевого кабелю. Акумуляторні снігоприбиральні машини повністю бездротові, проте їхнє функціонування залежить від місткості батареї та рівня заряду. Якщо тривалість автономної роботи має вирішальне значення, слід віддати перевагу електричним або бензиновим пристроям.

Якщо вам потрібне обладнання для побутового використання на невеликій ділянці (до 100 м²) і є доступ до розетки, вибирайте електричний снігоприбирач. Він зручний в зберіганні та експлуатації, підійде для легкої роботи біля будинку. У тому випадку, коли потрібно регулярно очищати від опадів велику територію, слід купити в Києві снігоприбиральну машину бензинову. Економія часу і сил виправдовує ціну обладнання.

Снігоприбиральна машина для дому-02

Різновиди снігоприбиральних машин

Асортимент снігоприбирачів, представлених на ринку садової техніки, надзвичайно великий. Крім двигуна, вони також розрізняються за іншими критеріями. Зокрема сьогодні можна купити снігоприбирач в Україні:

  1. Самохідний. Така модель підходить для очищення великих і рельєфних територій навіть від того снігу, що залежався. Техніка їде сама, для управління оператору потрібно прикладати мінімум зусиль, лише коригуючи напрямок руху. Як правило, це бензинові снігоприбиральні машини, які легко справляються з великими кучугурами. Вони потужні, мають розширений набір функцій, зокрема викидають сніг на велику відстань (до 15 м), оснащені підсилювачем керма, підігрівом ручок тощо. Коштує бензиновий самохідний снігоприбирач недешево, проте комфорт користування та якісний результат кажуть самі за себе.
  2. Несамохідний. Він має більш скромні характеристики, проте й свої переваги. Несамохідний снігоприбирач оснащений гумовим шнеком, внаслідок обертання якого техніка рухається. Однак тут також потрібна сила оператора – пристрій слід злегка штовхати перед собою і скеровувати рух. Якщо сніг тільки випав і не встиг замерзнути, така модель легко впорається з прибиранням території. Якщо ж доріжка замерзла, упиратися в неї ногами й штовхати перед собою ручну снігоприбиральну машину вкрай важко. Техніка актуальна для невеликих заміських ділянок з рівним покриттям, дальність викиду снігу не перевищує 5 м. Як правило, всі несамохідні снігоприбирачі мають електричний двигун.

При виборі снігоприбиральної машини також потрібно врахувати тип шнека. Адже від цього залежить, з якою структурою і твердістю снігу можна буде працювати. Буває шнек:

  • пластиковий – він щадний і гладкий. За допомогою такого шнека можна прибирати пухнастий сніг невеликої висоти. У разі перевантаження він може тріснути; 
  • металевий з гумовим покриттям – він прибирає дуже ретельно. Такий снігоприбирач справляється з пухким свіжим або мокрим снігом. Металева основа забезпечує міцність пристрою;
  • сталевий – йому під силу прибрати будь-який сніг, навіть зледенілий.

Варто врахувати, що снігоприбирач з металевим шнеком може залишити сліди на декоративному покритті, наприклад на плитці, граніті. Найбільш делікатний варіант – шнек з гумовими накладками. Якщо вам потрібно прибрати сніг з плоского даху, підійде електрична снігоприбиральна машина або компактна несамохідна бензинова модель. Саме у таких пристроїв, як правило, шнек комбінований.

Снігоприбиральна машина для дому-03

Критерії вибору снігоприбиральної машини

Устаткування, за допомогою якого можна очистити територію від опадів взимку, мати великий попит серед споживачів. Оскільки на снігоприбирач ціна досить висока, до вибору пристрою слід підійти відповідально і відразу врахувати всі нюанси. Зокрема, варто звернути увагу на такі параметри:

  1. Потужність двигуна. Чим вона вища, тим краще техніка справляється із заметами. При цьому відповідно зростає і ціна обладнання. Для використання на ділянці біля будинку вистачає снігоприбиральної машини потужністю 1-2 кВт. Якщо оброблювана територія охоплює 5-6 соток, підійде пристрій на 6-7 к.с. Бензиновий двигун на 8-9 к.с. впорається з роботою на ділянці 1-1,5 гектара. Снігоприбирачі з великою потужністю, забезпечують дальній викид снігу.
  2. Коробка передач. Майже всі бензинові самохідні снігоприбиральні машини мають механічну коробку передач. Відповідно є можливість вибору швидкостей. Така опція корисна, оскільки дозволяє прибирати сніг різної щільності, висоти, структури. Чим більше швидкостей, тим ширше вибір режимів роботи обладнання.
  3. Розмір ковша. Це безпосередньо впливає на кількість проходів по ділянці для прибирання всієї території. Найменша ширина ковша 26 см, найбільша – 115 см.
  4. Тип приводу. Якщо ваша ділянка рельєфний, зі сходами й бордюрами, краще вибрати в магазині снігоприбирачів пристрій на гусеницях. Техніка на колесах більш маневрова, дозволяє швидко очищати територію, робити повороти.
  5. Тип запуску. Існують ручні, автоматичні та комбіновані снігоприбиральні машини.
  6. Витрати палива. Вибравши потужний бензиновий снігоприбирач, ви повинні розуміти, що він витрачає багато палива. Менш продуктивні моделі дешевші в обслуговуванні.

Збираючись придбати електричну або бензинову снігоприбиральну машину, визначтеся, в яких умовах вона буде використовуватися, яка площа для очищення, чи обмежені ви в бюджеті. Користуватися такою технікою доведеться не один рік, а через високу ціну обладнання варто продумати всі параметри.