Связаться с нами вViberили по e-mail: info@trudovik.com.ua
Режим работы
ПН-СБ 09:00-18:00
ВС выходной
ua
| ru
Коли потрібна надійність – вибираємо акумуляторний шуруповерт Metabo

Коли потрібна надійність – вибираємо акумуляторний шуруповерт Metabo

Назад к решениям

Metabo – бренд з Німеччини. Він пропонує суперкомпактні розробки для експлуатації в побуті і серйозні професійні моделі. Як знайти свій варіант? Що краще: маленька універсальна модель на всі випадки або серйозний габаритний робочий шуруповерт "Метабо"? На які з характеристик орієнтуватися? Щоб вибір був вдалим, бажано мати хоча б мінімальне уявлення про параметри і про те, чого достатньо для виконання необхідних завдань. У розділі є підказка – фільтри. Серед них:

  • Тип шуруповерта – акумуляторний або мережевий.
  • Тип акумулятора.
  • Його напруга.
  • Потужність (для електроінструмента).
  • Ємність батареї (для акумуляторних шуруповертів).
  • Регулювання оборотів.
  • Ударний механізм.
  • Підсвічування робочої зони.

Коли потрібна надійність – вибираємо акумуляторний шуруповерт Metabo-01

Більшість наявних в розділі моделей працюють завдяки заряду батареї. Чому так? Справа в тому, що сам виробник Metabo робить акцент на вдосконаленні та розвитку акумуляторних версій. Їх асортимент найбільший і найрізноманітніший за функціоналом. Електрошуруповерти передбачають лише загвинчування і викручування саморізів і шурупів, можливість зміни біт на свердла – немає. Хоча електричні версії більш стійкі, забезпечені потужним мотором.

Акумуляторні шуруповерти Metabo виділяються мобільністю. Сам робочий пристрій і батарея об'єднані в загальному корпусі. Ніяких допоміжних девайсів не потрібно. З таким шуруповертом можна приступати до роботи відразу, як тільки він опиняється в руках, а ще й переносити в потрібне місце. Акумуляторні інструменти компактні, зокрема, побутові. З ними зручно працювати навіть в важкодосяжних місцях. Вони універсальні, оскільки замінюють викрутку і дриль. Незамінні на об'єктах без електрики, коли доводиться переміщатися або підніматися на висоту. Працювати з ними можна всередині будівель і на вулиці. Безумовно, батарею шуруповерта доводиться періодично заряджати. Але це єдиний мінус. І подібна незручність вирішується придбанням запасної батареї. Поки одна в роботі, друга – відновлює заряд.

Якщо очікується виконання робіт на виїзді і немає впевненості в наявності електрики на об'єкті, розгляньте акумуляторні моделі. Якщо ж плануєте використовувати інструмент у себе вдома в Києві – купити шуруповерт "Метабо", що працює від електромережі, – найбільш розумне і вигідне рішення. Ну і звичайно, воно виправдане, коли в господарстві вже є дриль.

Тип акумулятора, напруга, ємність та інші параметри шуруповертів "Метабо"

Шурупокрути Metabo забезпечуються 4-ма варіантами акумуляторів:

  1. Li-Ion.
  2. Li-Ion Ultra-M.
  3. LiHD.
  4. Ni-Cd.

Літій-іонні акумулятори зустрічаються найчастіше. Вони безпечні для навколишнього середовища, але можуть трохи нагріватися, особливо, при імпульсній зарядці. Для них характерний великий запас заряду і мала вага. Літій-іонні батареї можна розряджати до кінця, це завдає серйозної шкоди, аж до абсолютного виходу з ладу.

Li-Ion Ultra-M – розробка, яка характерна тільки для шуруповертів "Метабо". Це технологія з розумною системою управління і запатентованою зарядкою «AIR COOLED». Її суть в тому, що управління процесом зарядки і розрядки контролює процесор. Передбачена також індикація ємності. Акумуляторні шуруповерти Metabo мають низький струм саморозряду і можуть зберігатися без його втрати. Більшість пристроїв з напругою 18 вольтів і оснащені саме Li-Ion Ultra-M.

LiHD – акумулятори, створені за найпродуктивнішою технологією. Завдяки їй стали доступними інструменти потужністю до 32 кВт. Взагалі акумуляторні дрилі роблять доступною тривалу роботу на граничній потужності. З ними можна проводити демонтаж при повному навантаженні, вкручувати кріплення в дерево, вирізати пази в балки. І інструменти будуть працювати практично на такому ж рівні потужності, що і електричні.

Нікель-кадмієві батареї зустрічаються найменш часто. Вони досить габаритні, в порівнянні з літій-іонними. У них є «ефект пам'яті», який не дає заряджатися до повної зарядки. Але ціна значно нижча за вартість попередніх аналогів. Дрилі, оснащені ними, практичні і довговічні. Добре себе показують при різних температурах.

Коли потрібна надійність – вибираємо акумуляторний шуруповерт Metabo-02

Який саме тип акумулятора оптимальний – вирішувати потрібно з урахуванням кожного конкретного випадку. Якщо вибирати дриль з нікель-кадмієвим типом батареї, важливо здати її в пункт прийому після виходу з ладу, щоб не нашкодити екології.

Напруга шуруповертів "Метабо" становить 10,8, 12, 14,4, 18 вольтів. 18-вольтні версії належать до категорії професійних. Хоча шуруповерт "Метабо" 18 вольтів – це класика і годиться для будь-яких сфер застосування. Ємність батареї різних приладів варіюється від 1,3 до 5,5 А / год.

Всі попередні критерії належать до базових. Але є конструктивні особливості і функціонал, які вважаються неосновними, додатковими. Вони, до речі, підвищують цінник шуруповертів Metabo. Так, сюди належать різні швидкісні режими, регулювання швидкості обертання шпинделя, частоти ударів у відповідних версіях. Такі моделі (конкретно, ударні) виконують свердління з імпульсом. До неосновних також відноситься і режим імпульсу для вилучення старих кріплень, що застрягли, і висвердлювання отворів на гладких поверхнях. Присутність світлодіодного підсвічування робочої області. Певна частка моделей шуруповертів "Метабо" забезпечені швидкою, безінструментальною заміною оснащення – Metabo Quick. Вони ж мають універсальні габарити шийки редуктора, а саме 43 мм. Такі шурупокрути дають можливість поєднувати оригінальні деталі Metabo та обладнання від інших виробників біт і бурів.

Кому призначений акумуляторний шуруповерт Metabo на 18 В – не тільки для професіоналів

Просвердлити полицю з дерева або зібрати шафу – стандартні завдання, які доводиться втілювати в життя вдома. І шурупокрути Metabo цілком з ними справляються. Для експлуатації в домашніх умовах досить інструменту, що працює зі швидкістю 1300/1500 оборотів за хвилину. Оптимальний варіант батареї – літій-іонна. Це дозволить однаково результативно закручувати шурупи і свердлити отвори в гіпсокартоні, дереві, склопакетах, ламінаті або паркетній дошці, ДСП, в швелерах і металевих куточках. З побутовими завданнями впорається варіант акумуляторного шуруповерта з потужністю батареї 10,8 В.

Для більш досвідчених майстрів підійде прилад з середньої підгрупи на 12 В, для найдосвідченіших – із запасом потужності, 14,4 вольта. У цьому випадку також можна орієнтуватися на ціну шуруповерта. Адже "Метабо" – це загальне ім'я, розробки бренду завжди хорошої якості. Тому вибір досить індивідуальний.

Коли потрібна надійність – вибираємо акумуляторний шуруповерт Metabo-03

Наприклад, купити шуруповерт "Метабо" можуть поціновувачі зимової риболовлі. Він мобільний і дає можливість швидко пробурити лунки в льоду різної товщини. У цій ситуації потрібно дивитися на акумулятор інструмента, на його тип, ємність і напругу. Найбільше підходять літій-іонні і нікель-кадмієві батареї. Нагадуємо, що вони можуть функціонувати на морозі. Щодо ємності і напруги, то бажано, щоб вони були максимальними. Від них залежить як довго двигун зможе працювати з граничною потужністю. Для риболовлі під льодом годяться шурупокрути Metabo 18 вольтів. Хоча головне їхнє призначення – профільні роботи. Це професійні моделі. Вони мають ємність понад 4 А-год. З такими шуруповертами можна працювати з бетоном, цеглою, твердим деревом. І тут, звичайно, потрібен інструмент з можливістю удару. Хоча доступні ударні дрилі шурупокрути "Метабо" і для домашнього користування. Вони випускаються з акумуляторами 10,8 В, а професійні, відповідно – з 18-вольтовими батареями.

Шурупокрути "Метабо" – щоденна продуктивність роботи в різних сферах

Інструменти Metabo день у день доводять свою ефективність. Відбувається це в різних умовах – в побуті, в промисловості та на будівництві. Зрозуміло, підвищеним навантаженням піддаються шуруповерти, які використовуються з професійними цілями. Тому слоган бренду "Метабо" «коли потрібна надійність» – це і ключовий момент презентації потужних, міцних і ергономічних інструментів для промислової і ручної обробки металу, будівельної справи і ремонтних завдань.